Au început procedurile pentru reabilitarea căii ferate Craiova – Drobeta-Turnu Severin –...

Au început procedurile pentru reabilitarea căii ferate Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș. Ce sumă imensă va fi alocată

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1003900046">

CFR SA a anunțat astăzi că a transmis în SEAP documentațiile de atribuire pentru primele trei loturi ale tronsonului de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș, pentru achiziția publică a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală estimată a contractelor pentru primele trei loturi este de peste 5,6 miliarde de lei, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transporturi (PT) și de la bugetul de stat.

Primul lot este cuprins între Craiova și Filiași, al doilea între Filiași și Igiroasa, iar al treilea între Igiroasa și Drobeta-Turnu Severin.

Principalele obiective sunt: reabilitarea a 123,4 km de cale ferată pentru viteza maximă de circulație de 160 km/h, a 16 stații/halte, a 48 de poduri, 87 de podețe, 18 pasaje inferioare și superioare, un tunel nou cu cale ferată dublă (6.189 metri), un viaduct nou cu cale ferată dublă (900 de metri), 16 de treceri la nivel cu calea ferată, patru puncte de oprire, dublare linii CF: Strehaia – Ciochiuța, stația Ciochiuța, Ciochiuța – Tâmna, Tâmna – Igiroasa, stația Igiroasa, Igiroasa – Prunișor, variante noi de traseu: Igiroasa – Prunișor Nouă, Prunișor – Drobeta Est Nouă, Drobeta Est Nouă – Drobeta Mărfuri, Drobeta Est Nouă – Dudașu.

Lungimea totală a liniei de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 225,287 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţie, format din șase loturi, este de peste 10,5 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.