Proiectul Lost Music propune o recuperare a istoriei muzicii timișorene din decadele 70, 80, 90 și 2000, printr-o serie de ateliere, concerte, podcast-uri și expoziții ce vor pune lumina pe oamenii, locurile și muzica acelor vremuri în strânsă relație cu orașul Timișoara.
„În 24 mai începem seria de activități din cadrul acestui proiect printr-un atelier ce va prilejui întâlnirea dintre fondatorii a două festivaluri de muzică electronică reprezentative pentru Timișoara sfârșitului de ani 90 și început de 2000: Florin Unguraș „UFO” (TM Base) și Dudu Radoslav (Anonim TM/ 48h). Alături de ei va fi și designerul Ovidiu Hrin, membru fondator al inițiativei Made in TM. Vom discuta despre contextul în care a apărut și s-a dezvoltat scena de muzică electronică din Timișoara, apogeul acestei mișcări și moștenirea actuală a ceea ce a însemnat perioada TM Base și 48h“, spun organizatorii evenimentului, Muzicon. Atelierul va avea loc miercuri 24 mai, de la ora 19, la Ambasada.
Prima ediţie a festivalului TM Base a avut loc în 20 și 21 noiembrie 1998, la Sala Lira din Timișoara, iar doi ani mai târziu festivalul a căpătat un contur internaţional.
În acelaşi an organizatorii au lansat şi prima compilaţie dedicată acestui eveniment. În decursul anilor, la festivalul TM Base au participat numeroase nume autohtone şi a lansat altele noi, fiind un mijloc de promovare a muzicii electronice româneşti. Începând din 2004, organizatorii au pus „pe roate“ şi un inedit workshop, care a adunat laolaltă artişti străini şi autohtoni. De-a lungul anilor, festivalul TM Base a fost gazda unor spectacole cu nume cât se poate de importante din scena mondială, iar ultima ediţie a manifestării aa avut loc în perioada 14 – 16 octombrie 2010.
Prima petrecere sub eticheta anonimTM a avut loc în data de 18 decembrie 1998, în clubul MV din Timișoara. Alături de petrecerile și diversele festivaluri care au adus în oraşul nostru o serie de nume legendare ale muzicii electronice şi nu numai, cei de la AnonimTM au iniţiat o emisiune săptămânală de radio, o compilaţie anuală dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni şi o serie de acţiuni de coagulare a scenei muzicale timişorene sub genericul Made in TM.
Alături de Florin Unguraș (TM Base) și Dudu Radoslav (anonim TM), la acest atelier dedicat muzicii electronice timișorene va participa și graficianul Ovidiu Hrin „Tzutzu“, un bun prieten al breslei muzicale locale, care a realizat o serie de coperți de discuri și afișe ale unor evenimente din Timișoara.