Anii ’80 în rockul timișorean – discuție de neratat în cadrul proiectului...

Anii ’80 în rockul timișorean – discuție de neratat în cadrul proiectului Lost Music

0
DISTRIBUIȚI

Luni, 31 iulie, de la ora 19 la Faber va avea loc un nou episod din seria evenimentelor Lost Music, un proiect ce propune o recuperare a istoriei muzicii timișorene din decadele ’70, ’80, ’90 și 2000, printr-o serie de ateliere, concerte, podcast-uri și expoziții ce pun lumina pe oamenii, locurile și muzica acelor vremuri în strânsă relație cu orașul Timișoara.

Lost Music este un proiect implementat de Asociația Noi-Recreăm, în parteneriat cu Muzicon.hub și cu sprijinul Faber, Ambasada și Viniloteca și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul acestui episod vor fi prezenți Mimo Obradov și Emil Biebel, iar Mircea Nedelcu (Autostop) va exemplifica într-un set live muzica acelor vremuri.

Mimo Obradov (stânga) și Emil Biebel

Emil Biebel este fondatorul unuia din primele magazine de muzică din România post-revoluționară, Rocka Rolla și este binecunoscut melomanilor din întreaga ţară şi graţie activităţii sale de promotor de concerte rock .


Mimo Obradov este critic muzical şi publicist și a devenit cunoscut melomanilor din întreaga ţară graţie celor patru volume ale „Istorii şi Story Rock“, apărute între 1995 şi 2000.

Mircea Nedelcu

Pasiunea pentru muzică a lui Mircea Nedelcu s-a conturat încă de prin 1976, când s-a apucat de studiat chitară în anii liceului, singur, o treabă foarte grea la acea vreme fiindcă pe atunci nu existau prea multe cărți pe această temă și nici tutoriale, evident. Prima trupă în care a activat în 1979 a purtat numele de Transit. În 1982 Mircea Nedelcu l-a cunoscut pe Adi Bărar, care l-a cooptat în formația Autostop, care s-a născut la rândul ei din fosta trupă numită Spectrum. „În 1982 la un eveniment derulat sub genericul PM6 la Casa Tineretului, m-a abordat Adi Bărar cu care făcusem liceul (avem aceeași vârstă) și m-a cooptat la trupa Autostop. În 1985 când am revenit din armată, Adi Bărar a format Cargo cu noii membri. Eu am intrat în trupa Elan, alături de Mircea Jebelean, Otto Schroder și Gery Schibinger. Formația a existat doar câteva luni, cea mai mare realizare fiind un concert la sala Olimpia sold-out, după care cei doi membri de origine germană au emigrat în Germania. Tot în 1985 am colaborat o perioadă cu Cargo, ei neavând solist după plecarea lui Leo Iorga, până la venirea lui Kempes, la audiția căruia am asistat“, și-a amintit Mircea Nedelcu. Dincolo de activitatea sa în diverse proiecte muzicale, Mircea s-a implicat și în „spatele scenei“, având un studio de înregistrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.