Culinaria Banatica, un proiect care dorește să reînvie amintiri despre bucatele din verile de odinioară, organizează joi, 10 august, de la ora 19:00, un nou eveniment – cel de-al treilea – care va avea loc „În livadă” la pensiunea Andronic, pentru ca cei prezenți să se bucure de tradițiile gastronomice locale.
Tema din această săptămână, „Amintiri despre bucatele din verile de odinioară”, le are ca invitate pe Diana Mihuț, asistent cercetare în cadrul Departamentului de Studii Românești de la Universitatea de Vest din Timișoara, și Otilia Hedeșan, director al Centrului de Cercetare pentru Patrimoniu și Antropologie Culturală de la aceeași universitate, care vor impărtăși povești și amintiri legate de bucatele pe care le savurau în copilărie.
„Lecturile Culinaria Banatica” reprezintă una din puținele ocazii de a cunoaște tradițiile gastronomice locale și secretele acestora, din vremuri aproape uitate.
Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.