div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-470850910">
La aproape un an de la lansarea oficială, „Via Transilvanica”, un proiect al asociației Tășuleasa Social supranumit „drumul care unește”, este un traseu de 1.400 de kilometri care străbate România de la Putna la Drobeta Turnu-Severin, putând fi parcurs la pas, cu bicicleta sau călare prin șapte regiuni istorice și culturale ale țării.
Traseul va fi promovat și la Timișoara, la Galeria Jecza din Calea Martirilor 1989, nr. 51/52, în 7 septembrie, de la ora 15:00, printr-o expoziție, lansarea cărții „Via Transilvanica” de Voicu Bojan și o premiere. Drumul, un adevărat pelerinaj care străbate zece județe, dorește să pună în valoare istoria, valorile culturale unice și frumusețile naturale ale ținuturilor bucovinene, legate de cele ardelene și cărășene, până la Dunăre, comunitățile acestor locuri și să le aducă în atenția românilor care nu le cunosc, dar și a străinilor care vizitează țara.
După discursurile gazdelor, reprezentate de Alin Ușieru, președinte al asociației Tășuleasa Social, și Omer Tetik, din partea Băncii Transilvania, Vesna Marjanovic, secretar general Europa Nostra Serbia, le va înmâna oficial premiul „European Heritage Awards”.
Inițiatorii proiectului doresc o promovare a acestuia și la Timișoara, în anul capitalei europene a culturii, în prezența mai multor oficialități, iar medierea de care aceasta se va bucura în presa națională și internațională va avea rolul de a face cât mai cunoscut acest „camino” românesc atât în țară cât și peste hotare, considerat cel mai frumos proiect turistic de anvergură din ultimii ani.