Război în Ucraina, ziua 558. Zelenski numește un nou ministru al apărării...

Război în Ucraina, ziua 558. Zelenski numește un nou ministru al apărării în locul lui Reznikov, acuzat de corupție

0
DISTRIBUIȚI

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îl numește pe Rustem Umerov în funcția de ministru al apărării, spune el, în locul lui Oleksii Reznikov, potrivit dpa.

„Am decis să îl înlocuiesc pe ministrul ucrainean al Apărării. Oleksii Reznikov a experimentat mai mult de 550 de zile de război pe scară largă. Cred că ministerul are nevoie de noi abordări și de alte forme de interacțiune atât cu armata, cât și cu societatea. Rustem Umerov ar trebui să conducă acum ministerul.


Rada Supremă îl cunoaște bine și Umerov nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mă aștept ca parlamentul să susțină acest candidat”, a declarat, duminică seara, Zelenski.

Reznikov fusese acuzat de implicare într-un caz de mită în legătură cu bunuri militare la suprapreț și demisionase deja cu câteva zile în urmă. Acum, el ar putea fi „reciclat” ca ambasador în Marea Britanie.

Reznikov respinsese întotdeauna acuzațiile de corupție, deși, potrivit unei anchete realizate de mai multe media ucrainene, în toamna anului 2022, Ministerul Apărării semnase un contract cu o companie turcă pentru furnizarea de uniforme de iarnă, al căror preț s-a triplat după semnare.

Locul său va fi luat de șeful Fondului Proprietății de Stat, Rustem Umerov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.