p>

Centrul Multifuncțional Bastion aduce în atenția publicului expoziția aniversară „Dan Buruleanu – 50 de ani de fotografie”, care va avea vernisajul vineri, ora 17:00.
Expoziția unuia din cei mai cunoscuți și apreciați artiști fotografi ai Timișoarei prezintă evoluția artistului, prin fotografii din Timişoara, peisaje, portrete dar și eseuri, realizate pe parcursul a cinci decenii – o selecţie de imagini mai vechi şi mai noi, trecând de la imaginile analogice, prelucrate sau nu în laboratorul foto la imaginile digitale de azi, în care intervenţia asupra originalului nu a fost facută cu intenţia de a transforma fotografia într-o imagine strict grafică, ci de a-i da un plus de valoare, căci „prelucrarea in photoshop ca şi cea din laboratorul analogic, dacă nu este exagerată, este creativă şi duce la rezultate benefice imaginii” – susține autorul acestora. Cuvântul de dechidere le va aparţine lui Viorel Coifan și Marcel Tolcea, iar vernisajul va fi urmat de proiecția a două diaporame.
Născut la 5 mai 1957, Dan Buruleanu este absolvent al liceului C.D. Loga și al Facultății de Automatizări și Calculatoare – promoția 1983. Este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România , al Diaporama Club International e.V. Germania, corespondent pentru România al Comisiei Audio-Vizuale a FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a primit titlul de Artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică AFIAP(1993), diploma „Pro Cultura Timisiensis” din partea CJT pentru lucrarea „Domul înfrunzit”, care a fost selectată din cele o sută de fotografii considerate a fi cele mai frumoase din România, în 2017, a obținut numeroase premii la saloane naționale și internaționale de fotografie și diaporamă și a fost membru în jurii de fotografie și diaporamă în țară și străinătate.
A avut numeroase expoziții personale și de grup în țară și străinătate, a editat albumul „Județul Timiș – un eseu de toamnă” (1996), mai multe albume despre județul Timiș, trei ediții ale albumului „Timișoara – povestea orașelor sale” și a ilustrat monografiile localităților Moravița, Albina, Dudeștii Noi, Răchita, Giulvăz, Deta, Ciacova, Vinga, Giarmata, Gătaia, Buziaș, Tomnatic și Checea.