Bărbat condamnat pentru omor, adus în țară după 33 de ani de...

Bărbat condamnat pentru omor, adus în țară după 33 de ani de la comiterea faptei

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat din Sri Lanka, condamnat în România la 19 ani de închisoare pentru că în 1991 a ucis, în Capitală, un cetățean străin pe care l-a aruncat în Lacul Morii, va fi adus în țară, din Germania, pentru executarea pedepsei.

Potrivit IGPR, în 23 aprilie 2024, va fi adus în țară, de o escortă a Poliției Române, un bărbat de 53 de ani, din Sri Lanka, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către Tribunalul București, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București, și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii.


Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

„În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză. În urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – IGPR, cu Biroul Sirene Germania, la data de 3 ianuarie 2024, bărbatul a fost arestat în Moers, Germania”, transmite Poliția Română.

După aducerea în țară, bărbatul va fi încarcerat, în vederea executării mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.