p>

Spectacolul prezintă publicului fragmente de viață și istorii personale care conturează „o colecție de singurătăți”, un fenomen din ce în ce mai acut al societății contemporane într-o lume în care tăcerea sufocantă a solitudinii nu poate fi auzită în zgomotul infernal al reclamelor comerciale. Pus în scenă de regizorul Levente Kocsárdi, spectacolul pune întrebări despre modul în care oamenii ar putea fi readuși împreună și cum ar putea trece peste nepăsarea față de semeni.
Creat în laboratorul de cercetare și introspecție teatrală Arte-Factum, ca rezultat al unui minuțios proces de documentare bazat pe studii științifice relevante și actuale asupra fenomenului singurătății, spectacolul „Monoloagele solitudinii” s-a inspirat deopotrivă din realitatea imediată, din cazuri reale, date statistice și din universul operelor scriitorilor Ken Kesey, Franz Kafka, Michel Houellebecq și al cineastului Rainer Werner Fassbinder. Alături de actrița octogenară Fall Ilona, distribuția reunește actori și muzicieni din România, Serbia și Republica Moldova: Darie Doklean, Andrei Elek, Maria Leca, Aida Olaru, Teodor Cauș, Ana Andone, Serena Voaideș. Echipa regizorului Levente Kocsárdi pentru acest proiect este alcătuită din Mona Donici (dramaturgie), Anca Stoica (coregrafie), M.C.Donici (decoruri), Amy Bujancă (costume, asistent scenografie), Sebastian Hamburger (video mapping), Zoltán Gidó (light design), Sebastian Bayer (sound design) și Lilian Lupanciuc (grafică).
„Monoloagele solitudinii compun, în fond, o distopie a unui Robinson Crusoe pe o insulă urbană, așa cum sunt milioane de alți solitari pe insulele lor la Timișoara, în scara blocului tau, la New York, la Tokyo sau în orice alt loc de pe harta singurătăților. Iar pentru că singurătatea nu mai este un fenoment izolat, rar, ca altădată, am ales să vorbesc despre ea și despre cauzele pentru care s-a răspândit ca o maladie a noului secol nu doar în tonuri grave, ci și cu umor, duioșie, ironie și sarcasm ”, mărturisește Levente Kocsárdi.
Spectacolul se desfășoară în limba română, cu supratitrare în limba engleză, și va fi urmat de un dialog moderat de psihoterapeutul Flavia Păun, care va răspunde întrebărilor puse de spectatori.
Rezervări pentru bilete se fac la numărul de telefon 0752.111.807.