Formația Axis a lansat un nou single din albumul „Electric Peace” și...

Formația Axis a lansat un nou single din albumul „Electric Peace” și pregătește un documentar

0
DISTRIBUIȚI

Trioul româno-sârbesc Axis pregătește lansarea unui documentar pentru această toamnă și a lansat piesa „Somewhere In Time and Space”.

„Acum un an am lansat cu AXiS cel de-al doilea album ′Electric Peace’. Astăzi lansăm cel de-al treilea single de pe album, o piesă  cu însemnătate mare pentru mine personal si totodată o piesă al cărei titlu il va purta si documentarul pe care îl vom lansa în toamnă, ′Somewhere In Time and Space – the making of Electric Peace’, ce va ilustra timpul nostru petrecut la inregistrarea acestui album“, spune solistul trupei, Dan Silviu Iliescu.

Cu un an în urmă, în data de 15 iunie, formația AXIS a lansat cel de-al doilea material discografic, „Electric Peace“, evenimentul desfășurat „În Spatele Casei“, la Timișoara având parte de success. Albumul lansat prin propria casă de discuri „Electric Peace Records” propune o abordare mai „heavy”, ce scoate trupa din tiparele „blues” în care a fost încadrată până în prezent. Scris în România și Serbia, înregistrat în Cehia și mixat în Statele Unite ale Americii, cu influențe din Led Zeppelin, Black Sabbath sau Rival Sons, albumul are o poveste aparte.

„Povestea înregistrării noului disc este destul de interesantă.


L-am scris în România și Serbia, l-am înregistrat în Cehia și l-am mixat în America. În luna mai a anului 2022 am avut ocazia de a merge la unul dintre cele mai prestigioase studiouri din Europa, Sonor Records, în Republica Cehă, unde, împreună cu Cosmin Fărcaș la clape, am înregistrat discul. Am avut onoarea de a lucra cu un inginer renumit, Milan Cimfe, care este totodată și producătorul trupei cehe Kabat. Prin consola lui au trecut nume precum David Bowie, Nazareth sau Living Colour. Ceea ce s-a imprimat a fost un nou soi de «animal». Ne-am încăpățânat să îl mixăm acasă, mai noi, mai prietenii, dar nu ne-a ieșit. În luna octombrie a anului 2022  am reușit să batem palma cu Greg Gordon, inginer de sunet din Pittsburgh, SUA. Lista proiectelor în care a fost implicat în aproape 50 de ani de activitate este destul de lungă, ne-am cunoscut prin băieții de la Rival Sons – una din puținele trupe contemporane care-mi plac. Lui Greg cred că i-a plăcut de noi… a muncit patru luni de zile și să o spunem pe-a dreaptă, nu pe bani de America… Ceea ce a ieșit, nu credeam vreodată că se poate scoate din materialul pe care l-am înregistrat, care, și dacă îl puneai într-o sesiune de mixaj și îl «mixai» puțin din volume sună bine“, a povestit solistul formației Axis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.