Istorie, tradiții și delicii, într-o nouă ediție a festivalului gastronomic „Păturata pe...

Istorie, tradiții și delicii, într-o nouă ediție a festivalului gastronomic „Păturata pe Crumpi”, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="wp-block-image">

O nouă ediție a festivalului gastronomic „Păturata pe Crumpi”, inaugurat în urmă cu șapte ani, va avea loc la Ciacova sâmbătă, 14 iunie, cu participarea gospodinelor din satele aparținătoare Cebza și Petroman și a multora din localitățile sârbești Uzdin, Kovačica și Vârșeț, cu vechile lor rețete țărănești.

Păturata pe crumpi, care are la origine o rețetă șvăbească, este o mâncare bănățeană din aluat simplu umplut cu cartofi fierți zdrobiți, condimentați cu piper, ceapă călită și brânză proaspătă de vaci amestecată cu puțină telemea, eventual cu jumări, slănină și alte ingrediente, după gust, care se rulează în formă de melc și se coace la cuptor sau se prăjește pe plită. Se poate servi caldă sau rece, simplă sau cu smântână.

Pe lângă oferta culinară, Ciacova mai oferă vizitatorilor posibilitatea de a vizita, pe bază de rezervare, casa în care s-a născut cărturarul sârb iluminist Dositej Obradovici, construită în secolul al XVIII-lea în vechea piață și, în premieră, cula medievală, un monument istoric de interes național care datează din 1395, inițial un turn de apărare al vechii cetăți, dărâmate la începutul secolului al XVIII-lea, și unde vor avea loc tururi ghidate. Începând cu ora 17:30, localnicii și vizitatorii vor avea parte de un spectacol cu ansambluri și interpreți bănățeni, care se va încheia la ora 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.