
După o lună și jumătate de expoziții și o serie de evenimente legate de arta contemporană, Bienala Art Encounters se încheie la sfârșitul acestei săptămâni, dar până atunci mai pot fi văzute lucrările expuse la Comenduirea Garnizoanei, FABER și fundația Art Encounters, de miercuri până duminică, între orele 12:00 și 20,00, vor mai avea loc tururi ghidate speciale și o petrecere de final.
Astăzi, 9 iulie, de la ora 18:00, la fundația Art Encounters va avea loc ultimul eveniment din seria „Întâlniri de gradul trei cu arta contemporană”, cu Maria Sârbu, lector în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, preocupată de familiarizarea publicului cu noțiuni și curente din istoria artei. Accesul este gratuit.
Joi, 10 iulie, de la ora 18,30 va avea loc lansarea „Homemade culture” un termen propus de Jean-Lorin Sterian, în camera instalației „Între pereți și cuvinte” a artistei Christina Cizmaș, de la Comenduirea Garnizoanei, iar vineri, de la ora 16:00, și sâmbătă, de la ora 14:00, tot la comenduirea Garnizoanei, va avea loc performance-ul „Be my Muse” (Fii muza mea), semnat de coregrafa newyorkeză Moriah Evans. Tot vineri, de la ora 18:00, Christine Cizmaș lansează o provocare la o „plimbare artistică sinceră” prin spațiile Comenduirii Garnizoanei, o adevărată călătorie prin viață, memorie, identitate, într-o manieră care pendulează între imaginar și concret.
Sâmbătă, de la ora 10:00, va avea loc ultimul tur ghidat prin cartierul Cetate, cu plecare de la Comenduirea Garnizoanei, care dorește să ofere o explicație pentru asemănarea dintre lucrările expuse în cadrul bienalei și străzile, clădirile și istoria Cetății, iar de la ora 12:00, la Comenduirea Garnizoanei, este programată o discuție moderată de Diana Marincu despre metodele și viziunile curatoriale, cu Ana Janevski și Tevž Logar, curatorii celei de-a șasea ediții a bienalei, alături de Raimundas Malašauskas, coordonatorul celei de-a șaptea ediții a UnSchool of Curating. De la aceeași oră, la fundația Art Encounters, va avea loc atelierul de cianotipie „Povești în albastru”, unde fiecare participant devine artist și povestitor, realizând o imagine unică ce reflectă felul în care fiecare percepe lumea înconjurătoare.
De la ora 18:00, la Comenduirea Garnizoanei, Mila Panić prezintă un spectacol, „Glume”, care transformă umorul în act artistic și critic social, iar de la ora 19:00, în grădina garnizoanei, va avea loc ultima petrecere a „Art Encounters After Hours”, care încheie cele șase săptămâni ale bienalei. Aceasta a propus publicului un dialog între trecut și prezent, între istoria orașului și arta contemporană, tema centrală, „ecoul”, aducând în prim-plan legătura dintre memorie și creație, între ce a fost și ce poate fi.







