Astăzi începe cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber...

Astăzi începe cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber din Transilvania. Cine participă și ce reprezentații puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

operanights_ro 1

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Palatul Magna Curia din Deva vor fi, timp de şase zile, gazdele celui mai mare festival de muzică clasică în aer liber din Transilvania, „Opera Nights”, care va cuprinde patru opere şi operete celebre, un spectacol de balet, Balul Operei şi multe suprize pentru public, capul de afiş fiind soprana Leontina Văduva, o divă a operei româneşti.

La cea de-a patra ediţie a „Opera Nights”, care se va desfășura în perioada 15 – 20 iulie, sunt aşteptaţi iubitori ai genului din întreaga ţară, peste 30 la sută din biletele rezervate până acum on-line fiind accesate din alte zone ale ţării. „Carmen”, de Bizet, „Tosca” şi „Turandot”, de Puccini, opereta „Văduva veselă”, de Franz Lehar şi spectacolul de balet „Don Quijote”, de Minkus, vor fi puse în scenă de artişti celebri din România, Germania, Franţa, Japonia, Coreea de Sud sau Serbia, acompaniaţi de Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Capul de afiş al ediţiei din acest an este soprana Leontina Văduva, o divă a operei româneşti, care va susţine, în premieră pentru Festivalul „Opera Nights”, şi cursuri de master class, la care s-au înscris nouă soprane şi un tenor. După absolvirea acestor cursuri, cei zece artişti vor susţine un concert extraordinar la Palatul Magna Curia din Deva.

Pregătirile pentru amenajarea celor două locaţii, care vor număra fiecare 550 de locuri, sunt în toi.


Deschiderea festivalului va avea loc marţi, 15 iulie, cu opera „Carmen” de Bizet, în curtea Lapidariului, în spatele Palatului Magna Curia din Deva, al doilea spectacol cu opera „Tosca” de Puccini urmând să se desfăşoare miercuri, 16 iulie, pe scena amenajată în curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara. Iubitorii de balet vor putea urmări pe 17 iulie spectacolul „Don Quijote”, de Minkus, la Deva, o zi mai târziu fiind programat „Balul Operei”, în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor. Şirul spectacolelor de la castel va continua, pe 19 iulie, cu „Turandot”, de Puccini, festivalul urmând să se încheie pe 20 iulie, la Deva, cu opereta „Văduva veselă”, de Lehar.

operanights_ro 1

Melomanii care vor să fie siguri că nu vor rata cel mai mare eveniment de operă în aer liber din ţară au foarte puţine şanse să prindă locuri libere dacă nu se grăbesc. “Probabil că în acest an vom renunţa la locurile în picioare şi ne vom rezuma doar la cele pe scaune”, a spus directorul Festivalului Opera Night’s, Alexandru Gruian. Preţul unui bilet pentru spectacol costă 40 de lei, iar cel al unui abonament, valabil pentru cinci spectacole, 160 de lei. Pentru copii preţurile sunt reduse la jumătate.

Biletele şi abonamentele se pot procura de la caseriile Teatrului de Artă din Deva şi Castelul Corvinilor din Hunedoara. Se pot face şi rezervări on line, pe site-ul festivalului www.operanights.ro. Pentru spectatorii din alte localităţi ale ţării, biletele pot fi reţinute de organizatori şi vor fi înmânate apoi celor ce le-au comandat.

Foto: operanights.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.