Spectacol NEOBIȘNUIT de dans contemporan pe muzică clasică, la Filarmonica din Timișoara....

Spectacol NEOBIȘNUIT de dans contemporan pe muzică clasică, la Filarmonica din Timișoara. Cine a participat la eveniment FOTO

0
DISTRIBUIȚI

dans_filarmonica

Iubitorii de muzică clasică și dans au avut parte de un inedit spectacol care a avut loc în această seară la Filarmonica Banatul din Timișoara. Opt tineri au încântat publicul cu o reinterpretare a muzicii clasice prin dans. Evenimentul a fost pregătit de Asociația Pro Philharmonia care a colaborat cu voluntari din străinătare în cadrul programului ReBranders desfășurat în perioada 28 iulie – trei august. Astăzi a avut loc ultima activitate pusă la cale de voluntarii străini.Seara a început cu balet, a continuat cu dans contemporan și s-a încheiat cu street dance. Toate acestea pe muzică clasică. „Noi am vrut să arătăm că se poate dansa orice pe muzică clasică. Nu doar balet ci și dans contemporan, hip-hop sau alte stiluri de dans. Eu dansez hip-hop și street dance. Prima dată s-a dansat balet, apoi a intrat trupa cu dansul contemporan, după care am dansat eu, arătând ce pot să fac cu dansul meu pe muzică clasică. Practic, ne unim toți dansatorii”, ne-a spus Claudia, care a dansat în cadrul proiectului street dance.

Luna trecută Asociația Pro Philharmonia a lucrat alături de opt voluntari internaționali în urma colaborării cu AIESEC Timișoara.


Șase dintre ei sunt veniți din Grecia, Egipt, Hong Kong sau Indonesia, iar ulterior s-au mai alăturat doi voluntari. Unul din Egipt și unul din Ucraina. „Activitatea Pro Philharmonia este centrată pe realizarea de evenimente culturale astfel că a oferit un mediu nou și interesant pentru voluntari care, în funcție de propriile domenii de pregătire, au participat la planificarea evenimentelor din toamna aceasta și au pus în practică două proiecte imaginate de ei”, a explicat Oana Borlea, director executiv în cadrul Asociaţiei Pro Philharmonia.

Cel mai amplu proiect organizat de voluntari a fost „Calss(ical) of Magic!”, destinat copiilor preșcolari cu vârste cuprinse între trei și 10 ani. Micuții au învățat lucruri legate de instrumentele care alcătuiesc o orchestră și au ascultat fragmente muzicale din piese cunoscute. Proiectul a fost pus în practică în două grădinițe din Timișoara și la Tabăra de Vară de la Liebling. Voluntarii au mai avut parte și de excursii organizate în apropierea Timișoarei.

„Participarea la proiectul ReBranders a fost un avantaj nu numai pentru voluntari, care au avut ocazia să își exerseze cunoștintele și să își testeze limitele, să experiementeze situații noi, dar și pentru personalul Pro Philharmonia prin schimbul de idei și experiență. Altfel spus, la final de proiect nu putem spune decât că a fost un mare avantaj pentru toate părțile implicate și un foarte frumos mod de a lega noi prietenii și a ne bucura de diversitatea culturală”, a mai spus Oana Borlea, director executiv în cadrul Asociaţiei Pro Philharmonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.