Peștera de sub Cârșa, locul CAPTIVANT din Banat în care se află...

Peștera de sub Cârșa, locul CAPTIVANT din Banat în care se află unul dintre cei mai mari meteoriți căzuți vreodată pe Terra, care ar fi provocat dispariția dinozaurilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

pestera de sub carsa

Cheia privind dezlegarea misterului dispariției dinozaurilor se află la doar o aruncătură de băț de orașul de pe Bega. Timișorenii care vor să evadeze în weekend într-un loc cu totul special sunt așteptați să admire o peșteră din Banat care, în urmă cu trei ani, a devenit cunoscută în întreaga lume. În 2012, în Peștera de sub Cârșa, din Cheile Carașului, un speolog amator din Timișoara a făcut o descoperire fabuloasă.

Inginerul chimist Marius Paniti a găsit o rocă extraterestră gigant pe când explora peștera de 1.300 de metri lungime din județul Caraș-Severin. Vorbim despre o bucată din cel mai mare asteroid care a căzut vreodată pe Terra, care ar fi dus la dispariția dinozaurilor, în urmă cu 60 de milioane de ani. Roca ascunsă în pereții peșterii are o duritate aparte, apropiată de cea a diamantului.

179175_10150920046755233_1722824394_n

Asteroidul de câteva mii de tone a căzut într-o perioadă în care Terra era acoperită de apă într-o proporție mai mare decât acum.


Impactul cu Pământul a fost unul colosal, asta pentru că s-a produs o explozie puternică, iar apoi a urmat un tsunami uriaș. Acestea au dus la dispariția mai multor specii de plante și animale, printre care și dinozaurii.

Peștera de sub Cârșa se află în Munții Aninei, în zona carstică Anina și este dezvoltată pe două nivele. Curioșii care vor să se aventureze în acest loc fabulos din Banat trebuie să știe că drumul până la asteroid, ascuns în pereții peșterii, nu este deloc ușor. Asta pentru că sunt nevoiți să meargă mai mult pe burtă și pe spate, sute de metri, prin galerii înguste, ca să ajungă în locul în care se află roca extraterestră.

Foto: Știri din Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.