PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal

PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal

0
DISTRIBUIȚI

liviu dragnea01.jpg_resize

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.

Propunerea este ca joi să fie o întâlnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, astfel încât acesta să fie modificat în sesiunea parlamentară ordinară, a spus Liviu Dragnea, arătând că practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinară.

„Propunerea noastră este ca în această săptămână, posibil joi, să avem o întâlnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discuţiilor tehnice, să luăm o decizie politică astfel în sesiunea normală (n.r. – parlamentară) să luăm o decizie în privinţa Codului fiscal.


Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinară a Parlamentului”, a adăugat Dragnea.

Dragnea a mai explicat că nu se poate lua o decizie pe acest subiect fără o discuţie la nivel politic.

„A fost o întâlnire tehnică în care au fost specialişti de la toate partidele, urmează să se ia o decizie politică în cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politică astăzi, este un subiect important”, a declarat Dragnea.

Parlamentul a intrat, începând de luni, în sesiune parlamentară extraordinară pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA.

Este prima reuniune a liderilor Coaliţiei, după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. Referitor la discuţiile tehnice dintre reprezentanţii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a susţinut că nu s-a ajuns la nicio soluţie şi că reducerea TVA etapizat – la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% – a fost doar o propunere a liberalilor. UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, în timp ce ALDE susţine în continuare reducerea la 19%.

Parlamentul dezbate începând de luni, în sesiune extraordinară, reexaminarea proiectului noului Cod fiscal, Senatul fiind prima Cameră convocată să ia în discuţie solicitarea preşedintelui, Camera Deputaţilor, for legislativ decizional, urmând să se reunească după ce Senatul se va fi pronunţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.