Ambasadorul României în Germania, despre imigranți, la Timișoara: „E mai mult o...

Ambasadorul României în Germania, despre imigranți, la Timișoara: „E mai mult o criză umanitară”. Ce distincție importantă a primit

0
DISTRIBUIȚI

emil hurezeanu

Jurnalistul Emil Hurezeanu, care este și ambasadorul României la Berlin, a primit, astăzi, din partea Universității de Vest din Timișoara titlul de Doctor Honoris Causa. După terminarea ceremoniei de acordare a acestei distincții, Hurezeanu a lansat la UVT și cel mai recent volum de eseuri politice, intitulat „Pe trecerea timpului – Jurnal politic românesc – 1996 – 2015”.

„Este o carte care se ocupă de ultimii 20 ani de evoluții politice românești, regionale și internaționale, dar având tot timpul România în centru.


Cred că nu ne putem explica nici trecutul, nici prezentul vorbind numai despre noi, avem nevoie și de perspectiva celorlalți. În mod autoironic am intitulat cartea «Jurnal politic românesc», așa cum ar fi o formă de a vorbi despre tine însuți. Este o carte pe care ar trebui s-o citească tinerii, în primul rând, pentru că suntem acum într-o perioadă în care ai impresia că dacă dai un click și stai singur în fața computerului ești Dumnezeu însuși. Ei bine, dacă stai numai cu computerul în față, nu ajunge”, a explicat Emil Hurezeanu.

Provocat de jurnaliști, ambasadorul României în Berlin și-a exprimat punctul de vedere și cu privire la criza imigranților, pe care o consideră una „umanitară”. „Înainte de a îngriji femei, copii care au pornit pe drumurile iernii din Orient spre centrul Europei, e vorba de definirea umanismului european. Ce facem cu noi de acum încolo, avem prietenii dușmanului. E un moment de redefinire a celor care își spun euroatlantici”, a conchis Emil Hurezeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.