DNA Timișoara, al doilea flagrant în 24 de ore. Vezi cine a...

DNA Timișoara, al doilea flagrant în 24 de ore. Vezi cine a fost prins cu 10.000 de lei șpagă UPDATE 2 Decizia procurorului

1
DISTRIBUIȚI

 

romanu ion apia01_resize

DNA Timișoara a lovit pentru a doua oară în 24 de ore prinzând în flagrant un alt funcționar al statului suspectat de corupție. Procurorii și ofițerii anticorupție l-au prins pe un consilier superior APIA în timp ce primea bani de la un fermier, la Recaș. Fermierul a fost cel care l-a denunțat la DNA după ce Ion Românu i-a cerut nu mai puțin de jumătate din subvenția pe care trebuia să o primească lăsându-l să înțeleagă că dacă nu va da banii nu i se va rezolva niciodată cazul.

Angajatul APIA a fost prins în flagrant după ce a primit 10.000 de lei.


Românu a fost adus pentru audieri la sediul DNA Timișoara. ”A fost un împrumut. Nu știu ce sumă era. Îi dădeam înapoi în două, trei luni. Dar ce am omorât pe cineva de mă filmați așa?”, le-a spus Românu jurnaliștilor.

UPDATE 1 Fermierul care l-a denunțat a povestit că ”am depus, anul trecut, o cerere pentru subvenția pe 2015 pentru terenul pe care-l dețin.  Dosarul era la Românu Ioan care inventa tot felul de probleme, cerându-mi tot timpul bani. Atunci m-am hotărât să apelez la DNA. M-am simțit fraudat, m-am simțit înșelat și atunci am hotărât…Din negocieri, era vorba de 25.000 lei ca să dau ca să obțin subvențiile pe 2015 care erau vreo 10.000 de euro. Din negocieri am ajuns la o sumă de vreo 12.500 lei. Când i-am dat banii era fericit. Mi-a mulțumit și mi-a spus că trebuia să iau și eu și el”.

UPDATE 2 După audieri, procurorul a decis reținerea lui Românu pentru 24 de ore, urmând ca, vineri, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.