EXCLUSIV Primarul Nicolae Robu va fi din nou obligat să îşi ia...

EXCLUSIV Primarul Nicolae Robu va fi din nou obligat să îşi ia purtător de cuvânt. Ce spune prefectul Băcală

0
DISTRIBUIȚI

Este primar al Timişoarei de cinci ani şi, deşi legea îl obligă, Nicolae Robu nu vrea nici în ruptul capului să desemneze un purtător de cuvânt pentru instituţia de pe bulevardul C.D. Loga, nr. 1. Astfel, în Primăria Timișoara comunicarea cu presa se desfăşoară în două moduri: prin conferinţele de presă săptămânale ale edilului-șef şi prin cereri în baza Legii 544 privind accesul la informațiile de interes public. Deşi legea amintită spune că răspunsurile către jurnalişti trebuie date „cu celeritate”, acesta sunt date în termenul limită de 30 de zile lucrătoare, iar motivul este mereu acelaşi: volumul mare de lucru.

În primii ani de mandat, Nicolae Robu declara instituţia de pe Loga nu are nevoie de un purtător de cuvânt şi că declaraţiile făcute de el căte presă sunt mai mult decât suficiente. Viziunea edilului a fost schimbată de fostul prefect de Timiş, Eugen Dogariu, care a transmis către primărie o adresă prin care informa că desemnarea unui purtător de cuvânt nu este opţională.


Astfel Alina Pintilie, şefa Direcţiei de Comunicare a PMT a fost desemnată purtător de cuvânt, funcţie pe care a ocupat-o până în 2016, când a fost suspendată, fiind trimisă în judecată în dosarul finanţării echipei de fotbal Poltehnica Timişoara, patronate de Marian Iancu. De atunci, primăria a rămas din nou fără un purtător de cuvânt oficial, iar primarul nu a dorit să atribuie postul motivând că în curând în cadrul instituţiei pe care o conduce va fi operată o nouă schimbare de Organigramă.

PRESSALERT.ro l-a contactat pe prefectul Mircea Băcală pentru a-i cere opinia legat de lipsa unui purtător de cuvânt la Primăria Timişoara. Acesta ne-a explicat că a văzut zilele trecute în presa locală că vechea problemă a apărut. „Voi discuta cu purtătorul nostru de cuvânt pentru a afla toate detaliile necesare, după care voi da dispoziţii să se trimită o adresă similară cu cea trimisă de domnul Dogariu în 2014”, a declarat Băcală pentru PRESSALERT.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.