Aproape 3.000 de timișoreni aleargă în scop caritabil la Timotion, pentru susținerea...

Aproape 3.000 de timișoreni aleargă în scop caritabil la Timotion, pentru susținerea unor proiecte sociale. Câte curse sunt organizate

0
DISTRIBUIȚI

Cel mai mare eveniment de alergare din Timișoare are loc la sfârșitul lunii aprilie. Aproape 3.000 de persoane care doresc să facă un pic de mișcare, dar și o faptă bună s-au înscris la ediția cu numărul trei a Timotion. Evenimentul de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte în folosul comunității locale se va desfășura în data de 23 aprilie, punctul de start fiind Piața Libertății.

Potrivit organizatorilor Timotion, înscrierile s-au încheiat în data de 9 aprilie, fiind înscriși aproape 2.800 de alergători unici, multe dintre persoane participând la mai multe curse. În total, a fost strânsă suma de 167.200 lei, bani care vor ajunge la 21 de ONG-uri care doresc să implementeze diferite proiecte pentru comunitate.

Cei mai mulți bani fost donați pentru proiectul Asociației “Little People”, intitulat “Cursa împotriva cancerului”.


Voluntarii ONG-ului și-au propus să strângă 20.000 lei, dar suma colectată a fost de peste 43.000 lei. Prin intermediul acestui proiect, micuții bolnavi de cancer internați la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara vor beneficia de sprijin psihologic, dar vor fi cumpărate și medicamente care nu se găsesc în farmacia unității medicale, care sunt absolut necesare în procesul de vindecare.

În data de 23 aprilie, începând cu ora 09.00, cele aproape 3.000 de persoane înscrise la Timotion vor participa la șase curse de alergare, propuse pentru puterile oricărui doritor. Și anume, un cros de doi kilometri, unul pentru părinți cu copii în cărucior sau în baby-wrap, de un kilometru, crosul Rotary “distracție pe roți”, dedicat celor în scaun rulant și doritorilor de mișcare pe role și pe trotinete. De asemenea, vor fi organizate și două crosuri de șase, respectiv 10,5 kilometri, dar și un semimaraton de 21 de kilometri.

“În afară de semimaraton, care are o limită de timp de 3.5 ore, toate celelalte curse pot fi parcurse și la pas sau alternând alergarea cu mersul. Mai mult, la cursa pentru părinți cu bebe nu recomandăm alergarea, din motive de siguranță. Mesajul pe care dorește să-l transmită Timotion este că important e să participi și să te bucuri de ceea ce faci, nu cât de mult sau cât de repede alergi”, transmite Alergotura, organizatorii alergării în scop caritabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.