Alegeri „de formă” pentru şefia PNL Timişoara: viceprimarul Dan Diaconu, unicul candidat...

Alegeri „de formă” pentru şefia PNL Timişoara: viceprimarul Dan Diaconu, unicul candidat UPDATE 3 Vezi rezultatele pentru toate posturile puse în joc

1
DISTRIBUIȚI

PNL Timişoara va avea, de astăzi, un nou preşedinte. Scrutinul pentru alegerea unei noi conduceri va avea loc în această după-masă, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Nu mai puţin de 60 de liberali şi-au depus candidatura pentru viitorul for de conducere al organizației municipale. Chiar şi aşa, schimbarea nu se va face şi la nivelul conducerii organizaţiei, pentru că Dan Diaconu, actualul preşedinte şi viceprimar al Timişoarei, este unicul candidat pentru funcţia de lider al PNL Timişoara.

„Pentru cele două funcții de prim-vicepreședinți sunt în competiție șapte liberali: pentru prim-vicepreședintele care va avea în atribuții domeniul Strategii Politice și Comunicare și-au depus candidatura Simion Moșiu și Vasile Rușeț, iar pentru funcția de prim-vicepreședinte cu atribuții în domeniul de Politici Publice candidează Claudiu Chira, Leontin Matei, Gheorghe Sabou și Constantin Sandu. Conform noului Statut al PNL, organizația municipală va avea 8 funcții de vicepreședinți, pentru care și-au depus candidaturile 18 liberali. Biroul Politic Local PNL Timișoara va fi întregit de 15 membri, poziții pentru care candidează 36 de liberali, și de un trezorier, funcție pentru care există o candidatură”, a transmis PNL Timiş.

De asemenea, directorul Colterm, Emil Șerpe, vizează funcția de trezorier al PNL Timișoara.

UPDATE PNL a făcut publică lista cu candidaţi pentru scrutinul de astăzi. Şase oameni s-au înscris în cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte: Vasile Ruşeţ, Gheorghe Sabou, Claudiu Chira, Sandu Ştefan,  Matei Leontin, Simion Moşiu. 19 oameni au in cursa pentru cele opt locuri de vicepreşedinţi. Printre ei se află şi consilierul local Grigore Grigoroiu, care a primit teren de la primărie pentru a-şi construi o casă, iar mai apoi a renunţat, Caiţa Panici şi Ciprian Mihok, ambii transferaţi de la PNŢCD. Pe aceeaşi listă se află înscrişi şi city-managerul Robert Kristof şi Livian Hotico, purtător de cuvânt al Retim – aceştia urmând să se ocupe de relaţia cu presa şi comunicare în cadrul partidului.

UPDATE 2 Nicolae Robu a profitat de alegerile pentru șefia PNL Timișoara pentru a-și prezenta echipa și pentru a pleda pentru pace și bună înțelegere între membri PNL Timiș.


„La adresa mea nu a spus niciun dușman politic atâtea lucruri rele cum au spus unii dintre colegi. Contează dacă ele sunt juste sau nu, trebuie să ne desfășurăm activitatea în armonie, profesionalismul este esențial și cred că noi de aici suntem cu toți profesioniști și reprezentăm în orice moment o șansă de mai bine pentru comunitățile în care trăim”, a spus primarul Timișoarei. În aceste momente sunt prezentaţi candidaţii pentru structura de conducere a PNL Timişoara.

UPDATE 3 Rezultatele alegerilor pentru şefia PNL Timişoara ar fost centralizate. Conform biroului de comunicare Dan Diaconu a fost ales preşedinte cu 378 de voturi, iar Simion Moşiu, consilier local a devenit prim-vicepreşedinte cu 2017 voturi. Aceeaşi funcţie i-a revenit şi lui Claudiu Chira, administrator al Grădinii Zoologice din Timişoara, care a obţinut 212 voturi. Funcţia de trezorier i-a revenit, prin vot, directorului Colterm, Emil Şerpe. Vicepreședinți PNL Timişoara sungt Radu Dimeca – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene, Lorenzo Barabas – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni, Ciprian Mihok – Departamentul pentru Politici în Sănătate, Vasile Rușeț – Departamentul pentru Strategii și Relații Politice, Robert Kristof – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt, Caița Panici – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală, Alin Sîrbu – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului, Grigore Grigoroiu – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport. Membri BPL (în ordinea numărului de voturi) sunt Lavinia Hogea, Raul Ambruș, Patriciu Rușeț, Adrian Colhon, Sorin Iacobici, Livian Hotico, Florentina Simedru, Cristian Miclăuș, Alexandru Mateuț, Longin Popescu, Mihaela Calescu, Cantemir Pîrva, Ilie Stoinel, Bogdan Burghină, Vasile Vesa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.