Comedia neagră „Frați”, în premieră la TNT, în regia lui Florin Piersic...

Comedia neagră „Frați”, în premieră la TNT, în regia lui Florin Piersic Jr. Vezi când are loc spectacolul

0
DISTRIBUIȚI

Loial în egală măsură relației sale cu publicul, cât și cu teatrul de actualitate, inovator, în această perioadă Teatrul Național din Timișoara pregătește pentru marți, 9 mai, de la ora 19.00, întâlnirea cu un important om de teatru, în spectacolul pe textul contemporan „Frați”, de Dave Williams.

Spectacolul este semnat de Florin Piersic jr, iar premiera va fi urmată de o a doua reprezentație miercuri, 10 mai, de la aceeași oră. Reprezentația are loc la Sala 2, o sală de teatru concepută pentru montări contemporane, care conectează spectatorul și actorul într-un mod generator de dinamică, fără precedent.

În „Frați”, o comedie neagră, dramaturgul american Dave Williams pune problema raporturilor reale dintre oameni și a legăturilor dintre ei, nu întotdeauna previzibile sau lipsite de complicații. Este și cazul lui Frank, Peter și Wally: au vârste diferite, ocupații diferite, temperamente diferite, deși sunt frați.


După zece ani, testamentul tatălui lor va fi dezvăluit, prilej de multiple interpretări. Timp de zece ani au fost obligați să-și petreacă împreună un week-end pe an. Cu ocazia ultimei lor întâlniri, fiecare dintre cei trei descoperă câte ceva – despre sine, dar și despre frații săi.

Spectacolul reprezintă, totodată, prima colaborare a Teatrului Național din Timișoara cu Florin Piersic jr., aflat în tripla ipostază de actor, regizor și traducător. Artist polivalent, actor de teatru și film, Florin Piersic jr. scrie proză, scenarii, traduce piese de teatru. Echipa pe care a reunit-o la Teatrul Național din Timișoara  pentru spectacolul „Frați provoacă întâlnirea publicului cu Dan Aștilean – cunoscut actor de teatru și film, dar și cu tinerii actori ai trupei timișorene Matei Chioariu și Călin Stanciu jr., cărora li se alătură Marko Adžić. Scenografia este semnată de Tudor Prodan – un extrem de intersant scenograf din noul val.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național: Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: marți – duminică, orele 11 – 19. Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.