Timișorenii caută apartamente noi. Vezi cât de pregătită este piața locală

Timișorenii caută apartamente noi. Vezi cât de pregătită este piața locală

0
DISTRIBUIȚI

60% dintre potențialii cumpărători din cele șase mari orașe din România, printre care și Timișoara, caută locuințe noi. Însă, pentru că astfel de apartamente sunt puține, aceștia își îndreaptă atenția și spre locuințele vechi.

Majoritatea persoanelor care intenționează să-și cumpere o locuință și-ar dori ca aceasta să fie nouă, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.  În primul trimestru din acest an, interesul pentru achiziția de locuințe a crescut cu 36%, în toate cele șase mari orașe din țară (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța), însă nivelul livrărilor este redus față de cererea de pe piață.

Cea mai mare cerere de locuințe la nivel național este în București și se ridică la aproape 99.000 de apartamente.


Pe locul doi se află Timișoara, unde cererea este de 20.300 de locuințe, urmată de Constanța – 18.300 de apartamente, Brașov – 14.600, Cluj-Napoca – 14.000 și Iași – 12.400.

Potrivit unui studiu realizat de Coldwell Banker, în acest an ar urma să fie livrate pe piață cele mai multe locuințe din ultimii ani. Și anume, aproximativ 25.000 de apartamente la nivel național. Însă, stocul nu este suficient, având în vedere cererea mare de locuințe – 107.000 în întreaga țară.

60% dintre potențialii cumpărători caută locuințe noi, dar în lipsa lor, se orientează și spre apartamentele din blocurile vechi.

Cele mai multe locuințe noi vor fi finalizate în acest an în București – 12.000, scrie Economica.net. 4.200 de apartamente vor fi realizate și la Cluj-Napoca, la Brașov – 2.100 de locuințe, iar în Constanța – 1.400. Din păcate, pentru cei care și-au propus să cumpere un apartament nou în Timișoara, în anul 2017 vor fi finalizate doar 1.000 de locuințe.

De obicei, un apartament se vinde în aproximativ 100 de zile, iar o casă în 209 zile, adică aproape șapte luni. Timpul mediu în care o proprietate a stat pe piață a crescut comparativ cu primele luni ale anului precedent. Atunci, timpul mediu de așteptare a fost de 83 de zile în cazul apartamentelor și de 174 de zile în cazul caselor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.