Elevii geniali din Timiș, premiați în cadrul „Maratonului inteligenței”. Câți bani s-au...

Elevii geniali din Timiș, premiați în cadrul „Maratonului inteligenței”. Câți bani s-au strâns în biserici pentru olimpici FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-639851366">
Olimpicii din Timiș, premiați.

Cei mai buni elevi din județul Timiș, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele naționale la care au participat în acest an, au fost premiați, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat în premieră. Aproximativ 140 de elevi geniali au fost recompensați cu premii în bani în cadrul “Maratonului Inteligenței”, organizat la Filarmonica Banatul. Nu au fost uitați nici cei peste 100 de dascăli care i-au pregătit pe elevii olimpici din județul Timiș.

Astfel, 36 de elevi care au obținut premiul I la olimpiade s-au ales cu o recompensă de 1.100 lei, iar Ștefan Popa Popa’s le-a oferit câte o caricatură. Ocupanții locului II au primit 900 lei, locul III – 700 lei, iar cei care s-au întors cu mențiuni – 500 lei. De asemenea, și profesorii care au contribuit la obținerea acestor rezultate au fost premiați cu sume de bani.

Suma totală a premiilor a fost de 140.000 lei. Cei mai mulți bani pentru organizarea evenimentului “Maratonul Inteligenței” au fost oferiți de Consiliul Județean Timiș – 100.000 lei. Totodată, și Mitropolia Banatului s-a implicat, astfel că, de Rusalii, în toate bisericile și mănăstirile din județul Timiș au fost puse cutii, în care credincioșii puteau dona sume de bani pentru olimpici. În total, doar în lăcașurile de cult din județ s-au strâns peste 30.000 de lei.

De asemenea, alți 10.000 lei au fost donați de mai mulți oameni de afaceri, dar și de către medici sau oameni simpli.

“Consider că astăzi a început secerișul în Banat, pentru că avem în fața noastră o holdă de aur, a celor mai cuminți copii din părțile Banatului. Și așa cum Brâncuși a dăltuit dintr-o stâncă Cumințenia Pământului, așa și noi avem în această seară cei mai cuminți copii din Banat și pe toți îi declar Cumințenia Banatului. De Rusalii, am organizat o colectă în toate bisericile și mănăstirile din partea noastră. Așa că sumele de bani care s-au adunat sunt importante și aș vrea să le transmit tinerilor că au fost adunați bani și de la femeia văduvă, nu doar de la oamenii înstăriți”, a afirmat IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, prezent la “Maratonul Inteligenței”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.