Ministerul Sănătății a cumpărat, în premieră, vaccinul împotriva pneumoniei. De câte doze...

Ministerul Sănătății a cumpărat, în premieră, vaccinul împotriva pneumoniei. De câte doze are nevoie Timișul

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a cumpărat, pentru prima dată, vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe, care previne boli precum pneumoniile, speticemiile, meningitele pneumococice și otitele. Reprezentanții ministerului au anunțat că procesul de achiziție a vaccinului a fost finalizat astăzi, urmând să fie administrat în mod gratuit copiilor, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie.

“În rândul copiilor, bolile pneumocice pot provoca afecţiuni grave sau chiar decese.


Conform datelor oficiale, țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia – o boală prevenibilă prin vaccinare – constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, comunică Ministerul Sănătății.

Campania de vaccinare este programată să înceapă în luna septembrie, când este prevăzută livrarea unei cantități de peste 477.000 de doze de vaccin pneumococic. Dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum și pentru primele luni din 2018.

“Ca și în cazul altor vaccinuri din Programul Național de Vaccinare, Ministerul Sănătății a semnat un Acord Cadru de achiziție cu producătorul, pentru o perioadă de 4 ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăți legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor. Vaccinul achiziționat de țara noastră, prin Ministerul Sănătății, este sigur, eficient și de calitate. Oferind cea mai extinsă acoperire a serotipurilor pneumococice, vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe este cel mai utilizat vaccin pneumococic la nivel mondial. El este folosit în peste 100 de țări, printre Marea Britanie, Franța, Italia și Statele Unite”, transmit reprezentanții ministerului.

Odată cu startul campaniei de vaccinare antipneumococică, Ministerul Sănătății va demara și o campanie publică de informare, care se va derula timp de un an.

DSP Timiș a anunțat că a solicitat pentru acest an 20.700 de doze de vaccin penumococic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.