Premierul Tudose, vizită în Valea Jiului: „Încercăm să nu mai închidem mine,...

Premierul Tudose, vizită în Valea Jiului: „Încercăm să nu mai închidem mine, ci să deschidem” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Premierul Tudose, în vizită la Hunedoara.

Premierul României s-a aflat și astăzi în județul Hunedoara. Astfel, de dimineață, Mihai Tudose a vizitat piața din Deva, iar apoi a plecat la Hunedoara, unde s-a întâlnit cu primarul Dan Bobouțanu.

„S-a discutat, în cadrul acestei întâlniri, despre proiectele depuse de primarul Dan Bobouțanu la ADR Vest și Compania Națională de Investiții. După întâlnirea din primărie, delegația a vizitat și situl industrial, unde s-a discutat despre oportunitățile de a investi, atât pe suprafața ecologizată, cât și pe platforma fostului combinat”, transmit reprezentanții Primăriei Hunedoara.

De la Hunedoara, premierul României a plecat în Valea Jiului, pentru a discuta cu sindicaliștii, dar și cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, de care aparțin minele din zonă.

Mihai Tudose a făcut scurte declarații de presă la finalul întâlnirii, precizând că Guvernul va încerca să nu mai închidă mine și că este nevoie de retehnologizarea Complexului Energetic Hunedoara.

“Am discutat despre siguranța în exploatare, siguranța oamenilor, trecând prin recunoașterea mineritului și a energiei produse pe cărbune ca element de siguranță națională și ajungând la intrarea minelor, a Complexului Energetic Hunedoara, dar este valabil și pentru Complexul Oltenia, a retehnologizării și a aducerii exploatării în zona de competivitate. Nu mai dorim ca la anul să fim în situația în care suntem anul acesta, când trebuie să importăm jumătate din stocurile de cărbune pentru iarnă. Acesta a fost sensul discuțiilor.


Mulțumesc sindicatelor că sunt partenere în acest demers. Vom încerca să nu mai închidem mine, ci, dimpotrivă, să deschidem mine, iar Mintia și Paroșeni să devină elemente de siguranță în acest sistem energetic pentru zona aceasta a țării”, a declarat Mihai Tudose.

De asemenea, premierul României a precizat că, în aproximativ o lună, așteaptă la Guvern un plan de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara.

“Secretarul de stat Doru Vișan (n.r. în Ministerul Energiei) s-a angajat și are în sarcină ca într-o lună, împreună cu conducerea complexului energetic, împreună cu sindicatele, să avem la Guvern un plan de reorganizare pe termen lung al societății, din punct de vedere al retehnologizării, al planului de activități pe termen mediu și lung”, a conchis Mihai Tudose.

Foto: Primăria Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.