Grevă japoneză în toate școlile din Timiș. De ce sunt nemulțumiți dascălii

Grevă japoneză în toate școlile din Timiș. De ce sunt nemulțumiți dascălii

0
DISTRIBUIȚI

Este grevă japoneză, astăzi, în toate școlile din județul Timiș. Astfel, dascălii poartă banderole albe pe brațe pe toată perioada desfășurării cursurilor, nemulțumiți fiind de faptul că Ministerul Educației dorește să reducă orele de sport de la elevii înscriși în clasele zero, a I-a și a II-a.


Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret” dinTimiș, ne-a declarat că aproximativ 200 de profesori din județ ar urma să rămână fără loc de muncă dacă se va lua în calcul această propunere.

„Este grevă japoneză în școli, este o stare de nemulțumire latentă, care a izbucnit odată cu proiectul de hotărâre pe care a vrut să-l scoată ministerul în legătură cu profesorii de educație fizică, în sensul că cinci ore de la clasele zero, a I-a și a II-a să fie reduse și predate de către învățători. Chestiunea asta nu putea fi tolerată, mai ales că avem niște promisiuni cu totul și cu totul în alt sens, și nicidecum o reducere de oameni. Ar urma ca 200 de profesori din Timiș să rămână fără loc de muncă”, a precizat Virgil Popescu.

În acest moment, liderul de sindicat din Timiș se află la București pentru a discuta despre acest proiect de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.