Olga Török, în primul spectacol de teatru virtual interactiv, spectacol independent

Olga Török, în primul spectacol de teatru virtual interactiv, spectacol independent

0
DISTRIBUIȚI

Premieră teatrală realizată de actrița teatrului german din Timișoara, Olga Török și regizorul german Paula Breuer: primul spectacol de teatru virtual interactiv născut dintr-o colaborare independentă, care va fi difuzat duminică, 21 iunie, în „sălile online”, de la ora 20:00, pe platforma Zoom, cu sprijinul galeriei de artă contemporană „META Spațiu”.

Show-ul „V.I.P. – Very Isolated Person”, în care Olga Török interpretează un text scris de Paula Breuer, totodată regizor, a fost realizat la Timișoara în perioada de izolare, printr-o colaborare virtuală, cu resurse și tehnică proprii.

„Tema «Pescărușului» mi s-a părut perfectă pentru această perioadă de turnură pentru mine ca actriță.


Eu și Paula am început să dezbatem această formă nouă de teatru, din luna martie. La un moment dat, am decis să facem totuși o încercare. Paula a făcut un colaj din textul cehovian și texte proprii. Așa că, în timpul izolării am comunicat pe Zoom și am decis să transformăm tema într-un spectacol”, povestește Olga Török, după ce această experiență a fost dusă la bun sfârșit.

Personajul interpretat de Olga Török, Nina, unul din cele mai tragice personaje ale piesei „Pescărușul”, se destăinuie și aduce în prim-plan asemănări între viața unei actrițe din zilele noastre, marcate de așa-numita „distanțare socială” care duce la noua paradigmă a teatrului online, și Nina, care după doi ani de „viață crudă”, cum ea însăși o numește și încercări eșuate, se reîntoarce în locul din care a fugit, după ce, dintr-o tânără femeie plină de viață și speranță, a devenit un om profund rănit în urma dezamăgirii trăite într-un teatru de mâna a doua, unde a învățat că „actoria nu înseamnă faimă, nici strălucire și nici ceea ce am visat, ci puterea de a supraviețui”.

„V.I.P. – Very Isolated Person”, spectacol în limba germană cu subtitrare în limba română, are o durată de 40 de minute, iar premiera va putea fi urmărită gratuit, detaliile putând fi accesate pe pagina evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.