Poli Timișoara și-a cam semnat ”sentința” după eșecul de la Baia Mare....

Poli Timișoara și-a cam semnat ”sentința” după eșecul de la Baia Mare. Ripensia, probabil o urmează, după rezultatul ”în oglindă” cu Chiajna

0
DISTRIBUIȚI

Se prefigurează tot mai clar un sezon 2023-24 fără echipe timișorene în primele două eșaloane. Politehnica nu a știut nici de data aceasta cum să reacționeze într-un meci practic decisiv și a cedat, scor 1-2, în Maramureș, cu Minaur Baia Mare. Același scor a fost înregistrat și de Ripensia, dar acasă, cu Concordia Chiajna, în cealaltă grupă de play-out.

La fel ca în primele două jocuri din acest an, Poli nu a scăpat fără gol încasat în primul sfert de ceas. De această dată, când galeria ei încă se așeza într-un colț putrezit al arenei din Dealul Florilor, Berisha a deschis scorul în minutul 10 cu o reluare ”pe sub” Moldovan în urma unei recentrări cu capul de la Jarovic. Alb-violeții au încercat o replică, timidă, cu destul de puțini oameni în pressing. Chiar și așa, putea egala în minutul 18, când mingea a fost lobată din careu, cu capul, mult peste poartă de Ignea. Autorul golului maramureșean s-a accidentat singur după jumătate de oră, nerevenindu-și după un semiluft în care probabil terenul extrem de prost a jucat un rol. Chiar și așa, băimărenii își puteau mări avantajul înainte de pauză după câteva minute mai bune ale oaspeților. Dar șutul în cros trimis de Chinde a ocolit stâlpul din stânga lui Moldovan (min. 45). În prelungiri se putea făcea ușor 1-1, o minge a rămas în careul gazdelor, dar șutul lui Ignea (45+3) din vreo zece metri a fost deviat într-un corner rămas fără rezultat.

Poli a egalat totuși după pauză la o fază încâlcită de care a profitat Tudor Călin (48). Imediat putea să vină și golul de 2-1 pentru bănățeni, dar portarul a respins în duel unu la unu ușor lateral cu Gavra. Timișorenii au fost apoi împinși în spate și Baia Mare și-a creat mai multe șanse de gol. Inclusiv o bară în minutul 72. Jucătorii lui Tavi Benga au evoluat de parcă nu știau că au nevoie neapărat de trei puncte sau poate factorul fizic, cu două deplasări în nici șase zile și-a spus cuvântul.


În minutul 85, un fost trialist pe Bega, Chinde s-a hotărât să facă ceea ce trebuie pe un astfel de teren și a tras hotărât din afara careului, marcând în colțul din dreapta lui Moldovan. Pe lângă impotența de a mai fi periculoși pe final, bănățenii au încasat și un roșu, văzut de Bîrnoi, după o fază stupidă, în care încerca să ia mingea cu forța de la un jucător băimărean ce trăgea de timp fără probleme.

Minaur Baia Mare: R. Avram – R. Lazăr, Iacob (61, Ciocan), Mondragon (cpt.) – Chinde, Dandea, Gneba (71, Rotar), Stoian – Ivanovici, Berisha (35, Chitaș), Jarovic. Pe bancă: Băilă – Potcoavă, D. Matei, Cim, Donca, D. Simion. Antrenor: Vasile Miriuță.

Politehnica Timișoara: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb, Taub (63, Gîdea) – Tiihonen, T. Călin – Stojanovic (74, Bîrnoi), Ignea (90, Marincu), Oanea – Gavra. Pe bancă: Murariu – Târșa, Mada, Țurcaș, A. Vlaicu. Antrenor: Octavian Benga.

Situația lui Poli a devenit cu adevărat dramatică. Are în continuare doar 13 puncte, fiind pe ultima poziție, a 7-a a grupei A de play-out, și rămâne la opt puncte de Metaloglobus, ocupanta poziției de baraj, care a stat și care poate fi ajunsă mai degrabă de Minaur, acum la cota de 19 puncte. Urmează o pauză competițională cu siguranță agitată la alb-violeți, urmând jocurile echipelor naționale care nu mai culeg niciun jucător direct de pe Bega. Peste două săptămâni la Timișoara vine una dintre cele doar două învinse de Poli în întreg campionatul – Csikszereda, învingătoare azi cu 2-0 în jocul cu Slatina. Șelimbărul, care era pe primul loc ”safe” de la coadă a bătut cu 3-2 la Slobozia și are 27 de puncte!

Ripensia, din eșec în eșec

De ziua președintelui Mitică Mihu, roș-galbenii nu au putut produce surpriza. Că asta ar fi însemnat un rezultat pozitiv cu Concordia astăzi, ilfovenii ratând play-off-ul la mustață. După o primă parte ”albă” pe ”Electrica”, Chiajna a deschis scorul în minutul 54 prin Claudiu Negoi cu un șut de la 20 de metri. Acesta a fost introdus la pauză de Eugen Trică. Peste doar șapte minute, ex-ripensistul Mediop și-a îngropat fosta echipă cu o minge reluată din fața porții în plasă. ”Ripi” a avut o tresărire de orgoliu, reducând din diferență prin tânărul David Ciurel, în minutul 66, la doar un minut de la intrarea pe teren.

După acest eșec Ripensia a rămas cu 16 puncte, pe locul 6 al grupei B, direct retrogradabil, în fața ei pe loc de baraj e Progresul Spartac, care a stat în această etapă și are 17 puncte.

Ripensia: I. Rus – C. Lungu (90, Șiuiu), Butnărașu, Țieranu, Gladun – Stoi (cpt.) – P. Nistor (65, R. Stoica), Vl. Moraru (65, Zamfirescu), Vidrăsan (84, Cracea), M. Ene – Andreaș (65, D. Ciurel). Antrenor: Iulian Muntean.

Concordia: I. Popescu – R. Simion, Tamaș (cpt.), Stănică, Goicea – Cierpka, Ghimfuș (46, Negoi), S. Pană (75, Pațurcă), R. Cristea (46, Călințaru) – Ndiaye, Petkovski (88, Ivanovski). Antrenor: Eugen Trică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.