Dumbrăvița, mai aproape de a ține Timișul în ”B”. Alb-verzii și-au făcut...

Dumbrăvița, mai aproape de a ține Timișul în ”B”. Alb-verzii și-au făcut treaba și la Clinceni cu Unirea Constanța

0
DISTRIBUIȚI

CSC Dumbrăvița e singura formație din zona Timișoarei care ține steagul sus în acest sezon. Alb-verzii sunt ca și salvați, inclusiv de la pericolul de a ajunge pe loc de baraj, după succesul de azi, per total scontat, scor 2-0 cu Unirea Constanța, în deplasare.

Echipa care joacă în Ilfov a fost bătută de timișeni și în sezonul regular. Deși pe hârtie au câțiva jucători interesanți, gazdele nu au pus mari probleme nici azi. Dumbrăvița a deschis scorul prin Dragan Paulevici în minutul 36, cu o lovitură de cap. Apoi același Paulevici a realizat dubla și stabilit scorul final prin reușita din minutul 86, de data aceasta în urma unui contraatac în care l-a driblat și pe portarul Moroz.

Prin acest succes, dumbrăvițenii s-au distanțat în grupa B la zece puncte de Progresul Spartac, care a stat în weekend cu 17 puncte. 16 puncte are Ripensia, următorul adversar în duelul timișean care poate tranșa destule calcule.

Unirea C-ța: Moroz – Ciontea, Gîrcoveanu, C. Ivan, Burnaz – Horșia, V. Mitrea, Potecea (cpt.), Obedeanu – R. Tudor, Massaro. Antrenor: Dacian Nastai.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C.


Toma – Paulevici, Olaru, Salhi, Curea, Martinov (77, Tănase) – Zaluschi (77, Simon), Piftor. Antrenor: Cosmin Stan.

„Un rezultat foarte important pentru noi, o victorie foarte muncită. Puteam să ne facem jocul mult mai ușor, dar am ratat câteva ocazii foarte mari. La fazele fixe, am dominat autoritar adversarul, am mai avut și patru sau cinci bare, nici nu mai știu cu exactitate…Au fost ocazii ratate cu multă seninătate și mă tot gândeam, văzând că e tot 1-0, Doamne ferește să nu prindă un șut vreunul de la adversari și să se năruiască toată munca noastră. Dar s-a terminat cu bine, am făcut trei puncte, rezultatele din seria noastră ne ajută. Acum ne gândim doar la un singur lucru: drumul spre casă, relaxare, distracție! Normal că vom sărbători această victorie. Asta le-am și spus la pauză, să se gândească că urmează nouă ore pe drum la întoarcere și că ar fi ideal să fie bucuroși în tot acest timp. Vine o săptămână în care ne vom linge rănile, pentru că avem și unele accidentări, iar apoi cu toată concentrarea spre următorul joc. Eficiența noastră a fost slabă, într-adevăr. Am tras vreo 14-15 șuturi pe poartă și am marcat doar de două ori. Dar cred că a și fost o presiune pe umerii noștri, pentru că nu aveam voie să facem pași greșiți astăzi. În subconștient, poate a intervenit și un pic de frică, probabil că tot așa se gândeau și ei că poate apărea o fază în care putem fi egalați. Au fost 10-15 minute de cădere, dar e bine că pe final ne-am dat drumul din nou”, a declarat la final Cosmin Stan, tehnicianul Dumbrăviței.

„Cred că matematic mai avem nevoie de două victorii pentru a ne menține în Liga a II-a. Dar asta ar însemna și ca adversarii să câștige toate meciurile, ceea ce e greu de crezut. Mergem pas cu pas, urmează meciul cu Ripensia, care e totuși o finală. E o contracandidată, care e sub noi în clasament, și sper ca deznodământul să ne fie și acolo favorabil”, a concluzionat Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.