An plin de evenimente „La Pas”, de la ateliere gastronomice la educație...

An plin de evenimente „La Pas”, de la ateliere gastronomice la educație și artă

0
DISTRIBUIȚI

Programul „La Pas / Slowing Down”, a fost inițiat de Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES) în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 și propune în continuare o serie de evenimente care vor avea loc până la sfârșitul anului.

Vor fi organizate mai multe ateliere gastronomice care își propun să atragă atenția atenția asupra beneficiilor unui consum alimentar moderat cu hrană sănătoasă, grădinărit urban, a necesității de reducere a risipei alimentare și a resurselor de apă, conform calendarului stabilit, întregul program fiind destinat deopotrivă copiilor, tinerilor și adulților.

„Ne propunem să dezvoltăm competențe de consum responsabil în rândul tinerilor, instituirea unor practici sustenabile de organizare a evenimentelor culturale și pentru turism, adoptarea de politici publice care să favorizeze modele de dezvoltare sustenabilă și o cultură a sustenabilității”, punctează Mihaela Vețan, coordonator al programului La Pas.

Printre evenimentele programului se numără „La Pas: Educație pentru schimbare”, care dorește să implice în jur de 650 de elevi și familiile lor în acțiuni educative pentru promovarea principiilor susținute de organizatori, grădinărit cu ajutorul unor unități de învățământ, culegerea de plante medicinale sau diverse acțiuni de reciclare. „Gustul de patrimoniu” dorește ca prin ateliere de gătit cu produse de sezon și locale, care sunt deschise publicului pe bază de înscriere, să fie readuse în atenție rețete, diferite ingrediente sau obiceiuri de servire a mesei și să fie promovată gastronomia ca parte a patrimoniului imaterial, iar „La Pas în curte la Electro” invită publicul la un picnic unde vor fi prezentate produse ale micilor producători locali și cărți care recomandă alimentația de calitate.

„Symbiosis, Reshaping Reality”, care va avea loc în toamnă la Stațiunea Tinerilor Naturaliști, va aduce în scenă și artiști care vor îmbina, timp de o lună, picnicul cu arta, iar „Timișoara Verde-Albastră” este un proiect sprijinit de studenții de la arhitectură și urbanism, pentru a atrage atenția asupra importanței spațiilor verzi în mediul urban.

Tot în lunile de toamnă, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, va avea loc și festivalul de gastronome artizanală, cu un târg de produse artizanale și manufacturate, ateliere, degustări, dezbateri și un program artistic.

Festivalul La Pas, ziua 3, Parcul Rozelor, Timisoara, duminica 25 septembrie 2022.


Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.