Trei zile, sute de voluntari, multă ploaie și 26 de case renovate...

Trei zile, sute de voluntari, multă ploaie și 26 de case renovate într-un sat bănățean (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

În ciuda ploilor abundente care s-au abătut la sfârșitul săptămânii trecute asupra județului Caraș-Severin, proiectul „Color the Village” care a avut drept obiectiv în acest an satul Valeapai, a fost aproape terminat.

„Pentru noi ca organizatori a fost o ediție destul de dificilă, atât pentru că a fost nevoie de multe reparații, dar și pentru că vremea a fost impredictibilă, cu episoade de ploaie și furtuni, mulți dintre voluntari s-au speriat de prognoze și nu au mai venit. În total, am reușit să finalizăm 26 de case, dintre care la una am refăcut acoperișul”, e bilanțul făcut de  Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

În cele trei zile dedicate repunerii în valoare a vechilor case din Valeapai, în jur de 400 de voluntari veniți din întreaga țară au reparat și zugrăvit aproape toate clădirile cuprinse în proiect și urmează să revină în zilele de 7 și 8 iulie pentru unele reparații și retușuri și renovarea a încă patru case. Înscrierile pentru voluntari vor începe la sfârșitul acestei luni.

Voluntarii au avut prilejul să cunoască bucătăria tradițională bănățeană, masa fiind asigurată de femeile din sat, iar voluntarii au fost găzduiți atât de localnici cât și în corturi așezate lângă moara și castelul din localitate. În ultima seară, pe platoul amenajat în centrul satului, la castel, a avut loc un spectacol cu muzică și jocuri de lumini, cu DJ Crazy Ciprianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.