Cod galben de vânt puternic în vestul ţării. UPDATE O nouă avertizare...

Cod galben de vânt puternic în vestul ţării. UPDATE O nouă avertizare meteo

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_169590" style="width: 620px" class="wp-caption alignnone">
Foto: arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă vineri dimineață în zonele montane din trei județe din Ardeal.

Avertizarea cod galben anunță „intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 60-70 km/h”.

Este vizată zona de munte a județului Arad în care se află localitățile Târnova, Gurahonț, Hălmagiu, Vârfurile, Săvârșin, Almaș, Bârzava, Păuliș, Vărădia de Mureș, Petriș, Hălmăgel, Chisindia și Pleșcuța. Vânt puternic este și în localitățile Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Finiș, Lunca, Șoimi, Vașcău, Țețchea, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Nucet, Tărcaia, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos și Șinteu, aflate în zona de munte a județului Bihor.

Pe listă cu localități avertizate se mai află Poieni, Gilău, Iara, Săvădisla, Moldovenești, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Beliș și Valea Ierii din zona montană a județului Cluj.

Avertizarea cod galben de vânt este valabilă vineri, până la ora 10.00.

UPDATE Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare Cod galben de vânt puternic ce vizează, total sau parțial, 10 județe din țară.

Începând de sâmbătă, de la ora 10.00, până duminică la aceeași oră, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…60 km/h.

Județele vizate sunt Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80…90 km/h.

Pe arii restrânse, trecător vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu precădere în est, centru și la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.