CSC Dumbrăviţa, învinsă clar de Corvinul. Alb-verzii au confirmat două achiziţii cu...

CSC Dumbrăviţa, învinsă clar de Corvinul. Alb-verzii au confirmat două achiziţii cu experienţă în elită

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa a pierdut la scor testul cu colega de eşalon Corvinul Hunedoara. A fost 5-1 la Simeria pentru viceliderul „B”-ului, care a condus la limită după prima parte. Antrenorul Cosmin Stan s-a declarat nemulţumit şi de ultimul junior care mai rămăsese în teste, dar a folosit azi un nume nou – fundaşul Andrei Răuţă, care alături de atacantul Cristian Gavra, folosit deja în teste, au fost prezentaţi (online) înaintea partidei ca noi achiziţii ale timişenilor.

Cei doi jucători, cu experienţă inclusiv la nivelul primului eşalon, se pot dovedi piese importante în primăvară pentru alb-verzi. Răuţă (28 ani) e fundaş central şi are 14 apariţii în SuperLigă alături de Academica Clinceni, cu care a şi promovat în elită. În acest sezon el a jucat pentru Reşiţa, la care a înregistrat zece partide în sezonul de toamnă. Are în total 12 goluri marcate în 174 meciuri la nivelul Ligii 2. Gavra (30 ani) e un nume cunoscut în zonă. Atacantul crescut de Gică Hagi a evoluat în sezonul de toamnă în Liga 3, pentru Lipova, unde a marcat cinci goluri în 13 meciuri. El a cochetat cu o sosire la alb-verzi şi în urmă cu un an, când a ales însă să evolueze la Poli, în încercarea alb-violeţilor de salvare de la picaj.

În ceea ce priveşte testul cu hunedorenii, chiar cel din urmă a deschis scorul, din lovitură liberă în minutul 21, când Ad. Nicolae, de la Corvinul, a şi văzut cartonaşul roşu, dar nu a fost eliminat din teren, ci înlocuit (cu Lică), conform înţelegerii dintre echipe. La pauză avea să fie însă 2-1 pentru „corbi”: Manolache (min. 28) şi M. Lupu (31) au răsturnat scorul.

Pe fondul unei echipe mai „experimentale” în partea secundă, în care nici ultimul junior păstrat în teste, Solabi, nu a mulţumit, trupa lui Cosmin Stan a mai încasat trei goluri, toate de la un alt… tânăr – Timotei Mitran completând un hattrick prin reuşitele din minutele 48, 54 și 62. Corvinul a profitat de „regulile de amical” şi a fost agresivă prin câţiva jucători. Sebastian Ion şi chiar Mitran au avut intrări periculoase, sancţionat cu „roşu”, dar fără ca gazdele să rămână în inferioritate numerică pe teren.

Corvinul Hunedoara: Blaga – Iacob, Manolache, A. Nicolae, Velisar, Lupu, Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu, Câmpan, Coman. Au mai intrat: Lefter, Răducanu, Lică, Pop, S. Ion, Hrezdac, Stupu, Hergheligiu, Mitran şi Predică. Antrenor: Florin Maxim.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Băluțoiu, Răuță, Zurbagiu (c), Gladun – Morariu, Salhi – Nortey, Gavra, Ekmekci – Paulevici (prima repriză); P. Toroc – Morariu, Moțiu, Horcea, Ghinescu (c) – Ristin, Salhi (70, Băluțoiu) – Sofran, Olaru, Solabi – Tismonar (repriza a doua). Antrenor: Cosmin Stan.

Cibi (accidentat – va rata stagiul de pregătire centralizată) și Martinov (cu o situație momentan incertă, dar prezent pe lista pentru cantonament), au lipsit din lotul Dumbrăviţei.


Echipa timişeană din Liga 2 va intra direct în cantonament la Pensiunea Anette, din Covaci. Stagiu care se va încheia pe 3 februarie.

„Cred că meciurile cu echipele de juniori pe care le-am făcut până acum chiar nu contează. Am făcut aceste meciuri pentru că știam că vom avea foarte mulți jucători în probe și am vrut să îi vedem cu echipe mai accesibile. Din păcate, dintre ei nu a rămas niciunul, astăzi a fost pe teren ultimul dintre ei, Solabi, dar nu va rămâne nici el, pentru că nu m-a mulțumit. Consider că în momentul acesta nu e jucător de Liga a II-a. Referitor la jocul de astăzi, am reușit o primă repriză foarte bună, în care am și condus. Golurile primite au venit pe nesincronizări în zona centrală, e normal, pentru că Răuță e la prima întâlnire cu echipa, azi dimineață a venit la club, a semnat și a urcat în autocar. Era clar că nu putea fi atât de repede pe aceeași lungime de undă cu Zurbagiu. Dar o primă repriză încurajatoare, cu un joc bun. După pauză, am jucat cu mulți tineri, care anul trecut au evoluat mai puțin, iar acest lucru s-a văzut. Au fost copleșiți la început, dar trebuie să avem răbdare și încredere în ei, pentru că sunt copii talentați. Le lipsesc jocurile, dar cred că în această perioadă de pregătire le vor prii meciurile amicale, care sunt multe la număr, și vor ajunge să se ridice la nivelul celor care au început azi meciul. Avem nevoie și de cei care au jucat în cea de-a doua repriză, dar cuvântul de ordine în cazul lor e răbare. Trebuie să fim răbdători cu ei, să îi încurajăm permanent. Cred că dacă 1-2 din cei care au evoluat după pauză am putea să-i aducem la nivelul formulei din prima repriză, am avea mult de câștigat ca echipă”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul dumbrăviţenilor oferind cu această ocazie primele declaraţii în noul an.

„Cristi Gavra aduce un plus de experiență în teren. Nu am avut în toamnă jucătorul care să țină de minge, să o protejeze bine, dar îl avem acum. Sper să fie sănătos, pentru că e un jucător care sunt convins că ne va ajuta foarte mult… Suntem la începutul cantonamentului, încercăm să mai aducem jucători pe linia de fund. Într-adevăr, e compartimentul în care suferim cel mai mult, pentru că de acolo au plecat cei mai mulți jucători în această iarnă. Mai ales în zona centrală, avem probleme, care s-au văzut acut în a doua repriză. Sper să mai putem aduce, să vedem…”, a mai spus Stan.

„Cibi pierde cantonamentul, din cauza unei rupturi musculare, o accidentare survenită în afara programului de antrenament. Dar, fiind tânăr, sper că se va recupera repede și să fie la un nivel optim cu pregătirea până la reluarea campionatului. Martinov oscilează între a pleca și a rămâne la echipă. Se știe că el are o situație mai aparte, încă de la Liga a III-a, cu un serviciu solicitant și cred că nu mai vrea să continue cu fotbalul de performanță”, a comentat tehnicianul alb-verzilot situaţia celor doi absenţi.

Până acum CSC Dumbrăviţa are doar 16 jucători pe lista de cantonament iar dintre aceştia va mai pleca un nume: „Va mai fi un jucător care își va rezilia contractul. Dintre cei 16 jucători care sunt pe lista din cantonament – unde îl includ și pe Martinov –  sper să rămână toți. Și așa am schimbat peste 40% din lotul cu care am terminat în toamnă”.

Dumbrăviţa i-a mai înregimentat în această iarnă pe Ekmekci şi Morariu, în timp ce la plecări figurează Ionuţ Tănase, Vlad Gîsă (ambii FC Bihor), Adrian Zaluschi, Nenad Lalic, Paul Mercioiu, Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Eduard Amariei şi Andrei Toroc, ultimul ajungând la Bologna Primavera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.