
O dronă a rușilor a lovit o mașină în care se aflau trei persoane în regiunea ucraineană Harkov. Doi oameni au murit în urma loviturii, potrivit CNN. Alte drone și rachete au fost doborâte de ucraineni în diferite regiuni ale țării.
Doi bărbați au fost uciși și o femeie a fost rănită după ce o dronă a lovit o mașină care transporta civili în nord-estul Ucrainei, a anunțat miercuri Oleh Syniehubov, șeful administrației militare regionale Harkov, pe Telegram.
Victimele se întorceau de la o fermă din apropierea satului Petropavlivka. Femeia a fost dusă la spital, a mai spus Syniehubov.
Rusia a lansat peste noapte șase rachete și 19 drone de atac asupra Ucrainei, potrivit forțelor aeriene ucrainene.
Sistemele de apărare aeriană au doborât 13 drone, în principal lângă linia frontului, și o rachetă în regiunea Poltava.
Forțele aeriene nu au precizat ce s-a întâmplat cu celelalte cinci rachete.
Lukaşenko cere patrule pe străzi
Președintele din Belarus, Alexander Lukașenko, le-a cerut autorităților să trimită patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracțiunile de „natură extremistă”.
În trecut, aliatul Rusiei a folosit de mai multe ori termenul extremist pentru a-i descrie pe adversarii săi politici.
Președintele Alexander Lukașenko a cerut autorităților să organizeze patrule dotate cu arme de calibru mic pe străzile orașelor din Belarus pentru a asigura siguranța oamenilor.
„Oamenii ar trebui să se simtă în siguranță acasă, la serviciu, pe stradă, în orice moment al zilei”, a spus Lukașenko, potrivit Reuters.
Lukașenko a mai spus că, în timp ce rata criminalității în Belarus scade, țara este expusă riscului de infracțiuni de „natura extremistă”.
„Avertizez Ministerul Afacerilor Interne, KGB, serviciile speciale, toată lumea, procuratura – oricine: trebuie să preluăm controlul asupra acestui lucru. Oamenii noștri din patrulare trebuie să fie pe străzi…Patrulele trebuie să fie înarmate cu arme de calibru mic, cel puțin pistoale”, a adăugat Lukașenko.
Săptămâna trecută, el a spus că mai mulți „sabotori”, inclusiv cetățeni ucraineni și belaruși, au fost reținuți la graniță într-o „operațiune de combatere a terorismului” și că grupuri similare au fost reținute „de două sau trei ori pe săptămână”.
În ianuarie, autoritățile din Belarus au lansat o investigație asupra unui grup de 20 de analiști și comentatori independenți aflat acum în afara țării. Ei sunt acuzați că au conspirat pentru a prelua puterea și a promova extremismul.
Lukașenko este la putere din 1994 și a fost acuzat că a falsificat rezultatele alegerilor din 2020. Ulterior, regimul său a organizat o amplă represiune împotriva disidenței.