Zeci de maşini, verificate într-o razie pe şoselele din vestul ţării. Aplicaţie...

Zeci de maşini, verificate într-o razie pe şoselele din vestul ţării. Aplicaţie nouă folosită de poliţişti după intrarea în Air Schengen

0
DISTRIBUIȚI

În noaptea de sâmbătă spre duminică polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva au efectuat o razie prin care au verificat 31 de autoturisme prin intermediul aplicației eDac. De asemenea 59 de persoane au fost legitimate în acelaşi mod, au fost efectuate 12 testări alcooltest și a fost reținut un permis de conducere pentru consum de alcool, amenda acordată fiind în valoare de 1.485 lei.

Persoanele legitimate și verificate prin intermediul aplicației eDac au fost informate cu privire operaționalizarea aplicației și modalitatea de efectuare a verificărilor în bazele de date prin scanarea documentelor de identitate cu dispozitivele avute în dotare de către polițiști.

„Sistemul informatic presupune verificarea persoanelor prin scanarea documentelor de identitate”, a transmis IPJ Hunedoara.

Ieri, la ora 23.45, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Independenței, din orașul Călan, aufoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din Deva.


Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0.56 mg/l. vapori de alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, la ora 23.42 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara au oprit în trafic, pe raza municipiului Orăștie (pe DN 7), autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din Orăștie. Ca urmare a testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,43 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate monstre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În ambele cauze polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală”, a mai arătat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.