Primarul din Moşniţa Nouă despre plecarea lui Nica din PNL: „Consider că...

Primarul din Moşniţa Nouă despre plecarea lui Nica din PNL: „Consider că nu pot să trădez”

0
DISTRIBUIȚI

Candidat pentru un nou mandat în fotoliul de primar al comunei Moşniţa Nouă, liberalul Florin Bucur a subliniat că rămâne fidel partidului şi după plecarea lui Alin Nica la Forţa Dreptei.

Întrebat de ce nu l-a urmat pe Alin Nica, primarul din Moşniţa Nouă a răspuns: „În primul rând pentru că sunt simplu membru PNL de foarte multă vreme. Am început cu acest partid şi pentru mine asta contează foarte mult. Contează mult PNL-ul, contează mult ce înseamnă doctrina politică. Mă trag dintr-o familie de dreapta şi strămoşii şi străbunii mei au făcut parte din organizaţii politice sau administraţia politică de la vremea respectivă şi am considerat că trebuie cumva să continui. Au fost două momente pe timpul mandatului domnului Alin Nica ca şi preşedinte al organizaţiei politice judeţene. La un moment dat la jumătatea mandatului lui am avut un moment în care nu am fost de acord cu modul de conduită în partid, în organizaţia politică. Şi atunci am fost cu mai mulţi primari la Bucureşti şi am expus acele probleme. Da, dacă asta poate fi o formulare (n.r. au cerut capul lui Nica), putem spune aşa. Şi la un moment dat după acel moment. După ce am văzut că puţin lucrurile s-au redresat, încă o dată, m-a interesat foarte mult organizaţia politică şi ceea ce însemna modul nostru de a face faţă tuturor provocărilor pe care le avem.


Văzând că s-au reabilitat cumva lucrurile, am spus că trebuie să merg mai departe cu organizaţia, pentru că atunci nu se ajunsese la punctul în care Alin Nica să fie schimbat. Şi am spus: nu pot decât să merg în continuare cu organizaţia politică. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a ajunge să avem o bună organizare şi un bun ritm, ştiind că vin şi alegerile. Şi am început să am un parcurs la fel de consecvent pe partea de politică, alături de echipa care era la momentul respectiv. Dar s-a dovedit foarte clar că lucrurile au permis schimbarea, după care am spus: eu nu voi pleca din PNL, voi susţine PNL în continuare, deoarece am o organizaţie puternică a Partidului Naţional Liberal în comunitatea noastră şi consider că nu pot să trădez, în primul rând colegii care au muncit ani de zile, şi pe mine, care am muncit aproape 20 de ani în această formaţiune politică„.

Ce spune despre candidatura lui Gerald Simonis

Întrebat despre candidatura independentului Gerald Simonis, fratele pesedistului Alfred Simonis, care nu este la prima „încercare” de acest gen, primarul în funcție spune că nu-l consideră independent pe oponentul său. „E o situaţie destul de atipică, de aceea probabil nu e o formulă bună alianţa pe care noi o avem, la nivel naţional, la nivel local la Moşniţa Nouă. Deoarece mi se pare o formă fără fairplay. Nu poţi să vii şi să faci o alianţă între două formaţiuni politice puternice, cum sunt PSD şi PNL, într-o localitate şi în acelaşi timp să spui că un independent, de care ştim cu toţii de cine este susţinut şi ce va face în continuare poate să ajungă să aibă cu noi o înţelegere. Dacă într-adevăr se înţelegea foarte bine această alianţă care s-a făcut la nivel naţional şi la Moşniţa. Probabil că eu aş fi venit astăzi şi v-aş fi spus că şi în comuna Moşniţa Nouă funcţionează o alianţă între PSD şi PNL”, a precizat Bucur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.