
În calitate de lider de beneficiar și lider de parteneriat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, împreună cu fundația „Centrul de Afaceri și Meserii Eurotraining” și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, parteneri, prezintă progresul proiectului „ECOTECH-Integrarea competențelor ecologice și digitale în vederea dezvoltării sustenabile în Regiunea Vest și Sud Est”, cod SMIS 310939, co-finanțat de Fondul Social European prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027.
Principalele rezultate vizate prin realizarea acestui proiect sunt:
- Conștientizare angajați – 325 angajatori din județele vizate de proiect (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș Severin, Tulcea, Galați, Constanța, Buzău, Brăila, Vrancea) vor primi informații referitoare la activitățile proiectului și vor beneficia de sprijin în vederea creșterii competitivității angajaților
- Selecție și includere angajați în grup țintă – 605 angajați care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor fi incluși în grupul țintă al proiectului, din care 303 femei, șase persoane cu dizabilități și 20 persoane cu vârsta peste 55 ani
3. Informare și consiliere profesională angajați – 605 angajați vor primi recomandări de a urma un program de formare profesională
4. Orgsnizare și derulare programe formare profesională – 491 angajați vor finaliza un program de formare profesională cu certificat de absolvire / participare, din care 79 angajați vor obține un certificat de calificare.
După tipul programului de formare, vor fi organizate cinci cursuri de specializare pentru 215 participanți, două cursuri de calificare pentru 80 de participanți, cinci cursuri de instruire (neacreditate) pentru 145 participanți și un curs în domeniul dobândirii de competențe pentru 165 participanți, iar după tematica programului de formare, vor beneficia 300 de persoane participante la cursurile de dezvoltarea competențelor și a locurilor de muncă digitale, 120 de persoane participante la cursurile de dezvoltare durabilă și dezvoltare a competențelor verzi, 130 de persoane participante la cursurile de antreprenoriat și 80 de persoane participante la cursuri de calificare din domenii de bază ale economiei.
5. Consultanță și asistență în dezvoltarea și implementarea politicilor și inițiativelor care promovează egalitatea de șanse în activitatea curentă a grupului țintă – 605 persoane dingrupul țintă vor parcurge modulul de egalitate de șanse și nediscriminare și vor primi recomandări de integrare a acestui principiu în activitatea profesională curentă.
De la lansarea proiectului (1octombrie 2024) și până la finalul lunii februarie 2025, au fost obținute următoarele rezultate:
1.
Conștientizare angajați – 135 de angajatori (42%) din județele vizate de proiect au primit informații referitoare la activitățile proiectului și au beneficiat desprijin în creșterii competitivității angajaților
2. Selecție și includere angajați în grup țintă – 132 de angajați care îndeplinesc condițiile de eligibilitate au fost incluși în grupul țintă al proiectului, din care 94 femei (71%), 0 persoane cu dizabilități, 9 persoane cu vârsta peste 55 ani
3. Informare și consiliere profesională angajați – 132 de angajați au primit recomandări de urmare a unui program de formare profesională
4. Organizare și derulare programe formare profesională – după tipul programului de formare, au fost demarate două cursuri de specializare cu 35 de participanți, un curs de instruire (neacreditat) cu 14 participanți, un curs în domeniul dobândirii de competențe cu 15 participanți, iar după tematica programului de formare, au beneficiat 15 persoane participante la dezvoltarea competențelor și a locurilor de muncă digitale, 20 de persoane participante la cursurile de dezvoltare a competențelor verzi, 14 persoane participante la cursurile de antreprenoriat și 15 persoane participante la cursuri de calificare din domenii de bază ale economiei.
5. Consultanță și asistență în dezvoltarea și implementarea politicilor și inițiativelor care promovează egalitatea de șanse în activitatea curentă a grupului țintă – 64 de persoane din grupul țintă au parcurs modulul de egalitate de șanse și nediscriminare și au primit recomandări de integrare a acestui principiu în activitatea profesională curentă.
Proiectul se desfășoară conform calendarului stabilit, iar activitățile următoare vor include organizarea programelor de formare, evaluarea impactului acestora și monitorizarea implementării principiilor de egalitate de șanse. Echipa de proiect rămâne dedicată obiectivelor proiectului, asigurând un progres constant și eficient.
Informații detaliate despre proiect sunt disponibile pe site-ul CCIAT la adresa https://www.cciat.ro/cciat_ECOTECH sau la numărul de telefon 0720.444.120 ori adresa de e-mail cmates@cciat.ro – Cecilia Mateș – manager de proiect.