
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură începe înscrierile pentru o nouă serie a cursului gratuit de grafician și designer, în cadrul proiectului #Skills4Future: Dezvoltarea Competențelor Digitale, Durabile și Antreprenoriale în era tehnologiei”, ID 311110, cofinanțat din Fondul Social European Plus prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și Camera de Comert și Industrie a Județului Hunedoara, partener.
Scopul proiectului este acela de a promova învățarea pe tot parcursul vieții și de a oferi noi posibilități de calificare pentru angajați din Regiunea Vest a României, creșterea nivelului de calificare al angajaților, îmbunătățirea cunoștințelor digitale și stimularea spiritului antreprenorial.
Cursul se va desfășura în lunile septembrie – noiembrie, cu prezență fizică și online, va avea o durată de 180 de ore din care 60 de ore de teorie și 120 de practică.
Participanții vor parcurge module esențiale pentru formarea deprinderilor de grafică digitală și design:
- fundamentele designului grafic – compoziție, cromatică, tipografie și identitate vizuală
- prelucrare și editare imagine – folosind Adobe Photoshop
- ilustrație digitală și vectorială – în Adobe Illustrator Adobe Illustrator & Adobe Photoshop, standarde în industria designului
- crearea de materiale promoționale – afișe, pliante, bannere, elemente pentru social media
- design asistat de inteligență artificială – introducere în utilizarea instrumentelor AI generative pentru grafică
Cursanții vor învăța să lucreze cu o combinație de instrumente profesionale și accesibile:
- Adobe Illustrator și Adobe Photoshop – standarde în industria designului
- platforme gratuite și open-source – alternative utile pentru companii mici și mijlocii
- AI Generative Tools – soluții inovatoare pentru accelerarea procesului de creație
Cursul va fi susținut de un instructor cu experiență practică în design grafic și comunicare vizuală, activ în industrie și specializat în utilizarea celor mai moderne instrumente digitale și AI creative.
Condițiile de participare sunt următoarele: prezența obligatorie, înscriere pe platforma e-learning, în cadrul proiectului fiind oferit accesul pe platformă.
Fiecare participant la curs va primi o subvenție în valoare de 5 lei pe oră, cuantumul total pentru cele 180 de ore fiind de 900 de lei.
Se pot înscrie persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, angajați cu contract individual de muncă (normă întreagă sau parțială) ce provin din întreprinderi publice și private, persoane cu domiciliul într-unul din județele Regiunii Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș). Nu sunt eligibile persoanele care ocupă poziții de management și dețin calitatea de administrator/reprezentant legal într-o întreprindere publică sau privată. Proiectul nu vizează angajații din instituții sau autorități publice centrale sau locale și din cadrul persoanelor juridice publice din sistemul de sănătate și sistemul de învățământ.
Selecția cursanților se va face pe principiul „primul venit primul servit” și are la bază respectarea principiului egalității de șanse și al nediscriminării.