Apa Timişului Mort, îngălbenită de dejecţiile porcilor de la Smithfield

Apa Timişului Mort, îngălbenită de dejecţiile porcilor de la Smithfield

0
DISTRIBUIȚI

În timp ce autorităţile încearcă să stabilească gradul de poluare în urma deversărilor de la ferma de porci din Pădureni aparţinând poluare obad zi pcolosului american Smithfield, localnicii din Obad încearcă să reziste mirosurilor insuportabile. Cum bate vântul dinspre râul Timişul Mort spre sat se simte mirosul de urină. Vă reamintim că, vineri seara, Garda de Mediu a intrat în alertă după ce un pensionar din Obad a sesizat faptul că pe râu au apărut semnele deversării de dejecţii. Anterior a fost semnat un protocol între SNIF, ANIF, Apele Române şi Smitfield prin care se dădea undă verde deversării de lichide din bazine.  Conform celor de la Apele Române, analizele efectuate, anterior, pe monstrele recoltate au dovedit că nu există un pericol pentru mediu.

Astăzi, comisarii Gărzii de Mediu au continuat verificările pe teren. „S-a stabilit că o vană de la unul dintre bazinele de stocare vechi,  care trebuie să le golească până în 2012, era deschisă.


S-a dispus oprirea mediată. Cine şi de ce a făcut acest lucru nu ştim. Vom staili săptămâna viitoare În acest moment putem vorbi de un incident de mediu, nu de poluare pentru că, până în acest moment nu există semne că au fost afectaţi factorii de mediu. Aşteptăm analizele de la noile probe de apă  care urmează să le primim de cei de la Apele Române. Continuăm investigaţiile”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, comisarul Marian Eperieş, şeful Gărzii de Mediu Timiş.

Până să vină analizele de la laborator, oamenii privesc cu groază spre apă cu frică. Nu mai este incoloră. Este galbenă ca „pişălăul poluare obad zi 1 pporcilor”. Pe luciul apei, mătasea broaştei care este, de obicei, verde, acum s-a transformat într-o crustă neagră cu miros de porcărie. În plus, pământul din zona Pădureni musteşte de dejecţiile „injectate” de cei de la Smithfield. „Există aprobare de la mediu, dar problema este că bagă cantităţi mult mai mari de dejecţii în pământ. Astă iarnă, au ieşit oamenii pe străzi. Au plecat cisternele după ce s-a dus viceprimarul . Mai era puţin şi izbucnea răscoala împotriva celor de la Smithfield. Acum, că s-a încălzit, o să fie jale. Deja se simte mirosul”, a povestit unul dintre localnicii din Obad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.