Se încinge lupta – Brânzan cere excluderea din PSD a lui Ilie...

Se încinge lupta – Brânzan cere excluderea din PSD a lui Ilie Sârbu. Ce spun Grindeanu, Bojin şi Matei?

1
DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Sănătăţii, Ovidiu Brânzan, a cerut, astăzi, printr-o scrisoare excluderea din PSD a senatorului Ilie Sârbu pe motiv ilie sarbu intre trandafiri 1că a încălcat statutul prin „nenumăratele atacuri verbale ale lui Ilie Sârbu, derulate public de-a lungul timpului împotriva a numeroşi colegi, atât din judeţ cât şi de la nivel central, care au culminat cu recentul atac suburban asupra preşedintelui organizaţiei PSD Timişoara, Sorin Grindeanu”. Vă reamintim că viceprimarul Timişoarei şi preşedintele organizaţiei Timişoara a PSD şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, stârnind mânia lui Ilie Sârbu care a susţinut că „Grindeanu nu este o personalitate a partidului, a fost printre cei toleraţi”.  De altfel, încă înainte de congresul PSD, Brânzan a cerut o analiză a rezultatelor de la ultimele alegeri deoarece „Era evident că pierdusem în judeţ toate alegerile din ultimii şase ani.Era evident că organizaţia nu mai era condusă, nici măcar în rarele momente când preşedintele ei, mai mult onorific, ajungea prin judeţ”.

 Ovidiu Brânzan a declarat că “de acum este vorba de proceduri interne de partid.


Această solicitare va fi discutată în interiorul organizaţiei şi nu mai fac alte comentarii publice. Îmi place să cred că în PSD-ul anului 2010 nu trebuie să-ţi fie frică pentru că-şi spui punctual de vedere”: Senatorul Ilie Sârbu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctual de vedere faţă de cererea lui Brânzan.

Vicepreşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, a refuzat să aibă o poziţie clară în acest conflict, susţinând că “din punctual meu de vedere, toate lucrurile bune sau rele trebuie spuse în cadru organizat, statutar, la partid. Fiecare îşi asumă poziţiile publice pe care le ia”. Vicepreşedintele Viorel  Matei a fost mai tranşant, afirmând că „Ilie Sârbu l-a crescut pe Grindeanu ca pe copilul lui. Dacă nu era Sârbu, Grindeanu nu exista. A fost o dojană, un semn de întrebare a lui Ilie asupra dedesubturilor care au stat la baza deciziei lui Grindeanu de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte. Nu e normal ca acum să discutăm despre ce s-a întâmplat nu ştiu când. Măsuri trebuie să iei atunci când se întâmplă. În campanie, colegul şi prietenul meu Brânzan era în spatele lui Geoană cu Sârbu, dar patru ani nu l-am văzut pe la partid. Nu e bine să muşti mâna care te-a ajutat. Nu cred că are de ce să fie exclus Sârbu”. Preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, a susţinut că ” fiind unul dintre cei atacaţi de Ilie Sârbu, nu cred că ar fi corect să comentez cererea lui Ovidiu Brânzan. Cred, însă, că este necesară o analiză serioasă în PSD Timiş, asupra a tot ce s-a întâmplat. Lucrurile vor culmina cu conferinţa judeţeană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.