Frauda de la Universitate Hyperion în instanţă. Examen oral record – 35...

Frauda de la Universitate Hyperion în instanţă. Examen oral record – 35 de studenţi verificaţi în 12 minute şi 56 de secunde

1
DISTRIBUIȚI

Ancheta în dosarul fraudei de la Universitatea Hyperion a fost finalizată de procurorii DNA, care au dispus trimiterea în judecată a nicoleta guma tribunal pprofesorului de drept civil Gheorgeh Stancu pentru luare de mită în formă continuată, a directoarei centrului tutorial din Caransebeş al universităţii şi a studentului Eugen Tacotă, consilier local din Oţelu Roşu pentru complicitate la dare şi luare de mită. De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în faţa instanţei, în stare de libertate, pentru dare de mită şi a mai multor studenţi – Iancu Hînda, subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş Severin, Ilie Străin şi Nicuşor Ţundrea, subofiţeri la I.S.U. Semenic,Ionel Cristescu  administrator la SC Flory Ady SRL Caransebeş, Angelica Stănica li Magdalena Laazăr,  în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În cele 105 pagini ale rechizitoriului sunt prezentate pe larg evenimentele în care cei 35 de studenţi din Caransebeş au dat câte 1500 stancu gheorghe catuse 1 peuro pentru a lua fără dureri de cap examenul de licenţă. După ce a strâns banii de la colegi, Tacotă împreună cu o altă colegă s-au dus să schimbe banii la bancă în bancnote mai mari. Conform declaraţiei uneia dintre studente, Nicoleta Gumă vroia ca banii să fie verificaţi la bancă pentru a fi sigură că Tacotă nu strecoară în cei 52.500 de euro bancnote falsificate „ceea ce ar fi pus-o într-o situaţie neplăcută în faţa destinatarului acestei sume , inculpatul Stancu Gheorghe”. Gumă a evitat să pună mâna pe bani, chemând o angajată să bage punga în seif. Procurorii susţin că Stancu a venit special înainte de examen la Caransebeş pentru a lua şpaga. La întâlnirea cu studenţii cotizanţi, care a fost înregistrată de anchetatori, Stancu le-a promis că „eu stau de vorbă cu toţi, pentru că eu vă cunosc toate lucrările, lucrarea de diplomă, de licenţă, ştiu despre ce este vorba, intrăm într-o sală de clasă, răspunderea este a mea fiind preşedinte de comisie, şi discutăm cu fiecare în parte să nu pierdeţi timpul fizic, să aveţi timpul necesar să puteţi să ieşiţi, adică nu ieşi afară, vine altul, cum te numeşti  deşi şi aşa mai departe, în aşa fel ca dumneavoastră, după ce aţi terminat această oră , că eu ăn 60 de minute v-am executat pe toţi fără nici  un fel de  problemă, să puteţi să ajungeţi până seara la Caransebeş”.


De asemenea, profesorul i-a asigurat că o să fie simplu, avertizându-i că vor primi ceva care-i va scuti de probleme. Înainte de examen, Stancu a avut o întâlnire cu Gumă pe care profesorul a încercat să o ascundă sunând-o pe aceasta de pe numere de telefon necunoscute, dar aceasta nu a răspuns decât la insistenţele profesorului. După această îmtâlnire în care a primit frazele cheie, Gumă ţi-a instruit studenţii cum să procedeze.”Atenţie la cele două semne pe care eu vi le spun acum. Dacă le-aţi uitat alea, v-aţi c… la semnal! Nu scrieţi nici mare, nici mărunt. Măcar, minim patru pagini să scrieţi la Civil, minim patru pagini la Penal.(..)Nu reţineţi, să zicem, nu vă  duce capul, Doamne iartă-mă!, că nu … nu vreau să vă jignesc, dar nu vă duce capul, nu reţineţi, scrieţi dracu ce ştiţi, dar nu lăsaţi paginile goale.(..)Da, dar să pară ele mai multe că eu am zis că ar trebui trecute numai pe o foaie, dar o zis că […neinteligibil…] dacă ăla, supraveghetorul, vă spune „dar nu-i aşa, scrieţi numai pe o parte”, scrieţi numai pe o parte! Vă spune el. Dar astea două semne să fie sfinte! Le scrieţi pe limbă, pe mână, pe picior, pe alte organe pe care credeţi, dar din acel moment scrieţi să nu uitaţi”, i-a instruit Nicoleta Gumă pe studenţi. Lucrurile s-au rezolvat la scris, iar la oral a fost o simplă formalitate pentru că „ascultarea” celor 35 de studenţi a durat 12 minute şi 56 de secunde , conform înregistrărilor din sala de examen. De fapt, a fost vorba de un discurs în care profesorul Stancu i-a anunţat că toţi au luat nota 10 şi le-a urat studenţilor „să vă ajute Dumnezeu să vă folosească ceea ce aţi obţinut că  şi cu efortul vostru şi …. absolut de orice natură, şi să ne întâlnim sănătoşi cu alte ocazii mai domestice”. Procesul va începe în scurt timp la Tribunalul Caraş Severin.

Citeşte mâine pe PRESSALERT.ro ce surprize de proporţii mai ascunde dosarul fraudei de la Hyperion.

1 COMENTARIU

  1. si eu mie mi-a placut cand ne-a zis in sala ca „poti sa te insori sau sa te mariti de mai multe ori dar licenta o dai numai o data si trebuie sa fim seriosi cum o abordam, ca oricum vom avea emotii, pt ca numai un nesimtit nu are emotii sau unu care nu-i intreg la minte.’ Ba daca tin eu minte bine, ne-a spus ca „stiu care sunt conditiile de aici,ce eforturi ati depus si dumneavoastra sa ajungeti la acest stadiu, stiu care sunt conditiile actuale, de criza, financiare si materiale si asa mai departe, si cand vom termina, peste 10 ani sa ne respectam, nu sa trecem unul pe un trotuar si altul pe celalat, sa ne ocolim”.

    Dragi colegi trebuie sa va aducti aminte ca am fost chiar avertizati in sala ca” DACA CINEVA VINE LA DUMNEAVOASTRA SI VA-R SPUNE, INDIFERENT CE CALITATE AR AVEA PERSOANA RESPECTIVA,:NICI UN FEL DE PROBLEMA, VEI LUA EXAMENUL, NICI NU TREBUIE SA INVETI CA VEI LUA LICENTA. ACELA ESTE UN NESERIOS, SA NU-I ZIC ESCROC, VA SPUN DIN CAPUL LOCULUI”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.