EXCLUSIV Miuţ şi patru angajaţi ai Primăriei Timişoara, trimişi în judecată de...

EXCLUSIV Miuţ şi patru angajaţi ai Primăriei Timişoara, trimişi în judecată de DNA în dosarul Heaven UPDATE 1 Ce se întâmplă cu Ciuhandu şi Cojocari

6
DISTRIBUIȚI

Fostul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara, Constantin Miuţ, şi alţi patru angajaţi ai instituţiei au fost trimişi în judecată de DNA în „dosarul Heaven”.  Reprezentanţii Judecătoriei Timişoara au confirmat faptul că, vineri, a fost înregistrat dosarul pe rolul acestei instanţe. Procurorii anticorupţie au anchetat modul în care clubul Heaven, al omului de afaceri Dorin Epure, a exploatat ani de zile o suprafaţă de cinci ori mai mare decât cea care apărea în contractul semnat cu Primăria Timişoara pentru spaţiul din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”. Cu toate că în dosar au fost cercetate mai multe persoane, inclusiv primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul insituţiei Ioan Cojocari, doar cinci persoane au fost trimişi în judecată de DNA în acest caz. Miuţ a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată alături de angajaţii muncipalităţii Petru Opra, Aurel Roşca Octavian, Valentin Marius Voicu şi Florin Chiriţescu. Chiriţescu a fost acuzat mărturie mincinoasă şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Prejudiciul adus Primăriei Timişoara stabilit de DNA este de 850.350 lei, echivalent a aproximativ 227.366 euro, sumă ce reprezintă avantajul patrimonial obţinut de SC Elaine S.R.L.


Procurorii îi acuză pe Miuţ şi subordonaţii lui cî în 2003 au trucat licitaţia pentru baza sportivă pentru ca să fie siguri că va ajunge la firma lui Epure. Închirierea s-a făcut pe o perioadă scurtă de timp, la un preţ modic calculat de către inculpatul Opra Petru cu încălcarea normelor legale a unei părţi din acea bază şi prelungirea ulterioară pe o perioadă de cinci ani a contractului, fără licitaţie. Preţul a rămas acelaşi, extrem de scăzut. Toate acestea au condus la păstrarea beneficiului obţinut de societatea comercială care a utilizat în realitate o suprafaţă mai mare cu 12.168 mp decât cea menţionată în contract, fără a achita chiria aferentă acestei suprafeţe. În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând celor cinci inculpaţi.

UPDATE 1 Prin rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cercetărilor faţă de primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari, procurorul de caz hotărând declinarea cercetărilor în cazul celor doi către Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

6 COMENTARII

  1. La fel de vinovati sunt primarul – ordonatorul de credite care raspunde de patrimoniul orasului , cojocari, orza. Procurorul de caz a dispus disjungerea cercetarilor in cazul acestora pentru ca probabil a primit si el locuinta de la primarie ca si alti magistrati, politisti , functionari, sefi din primarie etc., in mod ilegal.Vor sa mai traga de timp ca sa poata candida ciuhandu si sa castige alegerile ca doar il voteaza toti pensionarii care circula gratuit pe mijloacele de translort in comun iar mafia formata din directori , sefi de servicii, sefi de birouri si lacheii lor sa mai fure inca patru ani. Acestia probabil o sa scape basma curata pt. ca fratele seful DNA Timis lucreaza in primarie.

  2. Ne pare bine ca, in sfarsit, vigilentele structuri anti-coruptie au pus punctul pe Y intr-un caz controversat si ne exprimam bucuria ca s-a disjuns cazul d-lui primar si d-lui secretar care sunt mereu acuzati pe nedrept de coruptie ! Nici „neglijenta in serviciu” nu este o acuzatie prea corecta, dumnealor fiind doar incompetenti, o trasatura deloc penala, nu-i asa ? drept care ar mai avea nevoie de inca un mandat pt. a-si perfectiona metodele de lucru…Strangem adeziuni pe http://www.marsh-afara.tm

  3. Rusine sa va fie jigodiilor,o sa dam mai putin drumul la inregistrariile d-nei Marza si a d-lui Ciuhandru,si atunci sa vedeti circ!Sa vedeti regii si planuri de nu a vazut Parisul!S-au folosit de bietii oameni din primarie sa isi acopere ei spatele cu alte treburi!Doar putina rabdare sa mai aveti ,toate la timpul lor!

  4. orice comentariu despre coruptia din primaria timisoara il transmit pe facebook,nu il mai comentez aici ca ma cenzurati exact ca antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.