Sterilizarea câinilor fără „pedigree” se lasă cu scandal între asociaţiile de protecţie...

Sterilizarea câinilor fără „pedigree” se lasă cu scandal între asociaţiile de protecţie a drepturilor animalelor şi ale omului

1
DISTRIBUIȚI

 caini maidanezi07 p

Asociaţia pentru protecţia animalelor fără stăpân Pet Hope acuză organizaţia Pro Democraţia că pune umărul la „agravarea fenomenului câinilor fără stăpân” în Timişoara, dacă depune plângere împotriva hotărârii de Consiliu Local ce prevede măsuri pentru gestionarea câinilor care nu sunt de rasă, printre care şi sterilizarea lor. Reprezentanţii Pet Hope consideră demersul Pro Democraţia „părtinitor şi în detrimentul cetăţenilor dornici să vadă această problemă abordată și rezolvată de către autoritățile publice”.

Reprezentanţii Asociaţiei de protecţia animalelor spun că motivul pe care se bazează plângerea, şi anume lipsa de transparenţă a autorităţilor locale, nu este fundamentat pentru că reprezentantul Asociaţiei EcoVet a solicitat o dezbatere publică, deşi a fost prezentă la toate întâlnirile consultative ale Primăriei Timişoara pe acest subiect, din ultimele opt luni. “Nu putem înțelege atitudinea și comportamentul doamnei Adriana Tudor de la EcoVet. Cu două zile înainte de ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara semnează un proces verbal prin care confirmă participarea la consultări și luarea la cunoștință a proiectului de HCL, iar în ziua următoare solicită dezbatere publică cu scopul clar de a bloca proiectul”, a spus Ruxandra Bizera, membru al Asociației Pet Hope Timișoara.

Reprezentanţii Asociaţiei Pet Hope mai sunt de părere că hotărârea de Consiliu Local privitoare la gestionarea câinilor fără stăpân „deranjează multe persoane din Timișoara care s-au obișnuit să câștige cu prea mare ușurință bani publici din gestionarea câinilor fără stăpân.


Pentru prima data conducerea Primăriei Timișoara, alături de consilierii locali, au înțeles să se adreseze cauzei problemei, și anume stoparea abandonului de pui din gospodării. Impunerea sterilizării încurcă afacerile cu câini fără stăpân pentru că este singura metodă eficientă de a reduce numărului de animale fără deținător”.

Cristian Bratu, coordonator de programe în cadrul Pro Democraţia, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că a depus o plângere la Primăria Timişoara, astăzi, în jurul orei 11:30, prin care cere revocarea hotărârii Consiliului Local privind gestionarea câinilor fără stăpân. În ceea ce priveşte acuzaţiile Asociaţiei Pet Hope, Bratu a spus că „noi nu ne-am legat de conţinutul hotărârii, ci de modul în care s-a decis acest regulament. Mai ales că există un public ţină numeros, şi anume proprietarii de animale de companie care au anumite obligaţii şi nu au fost consultaţi înainte. În scris trebuie să primim un răspuns în 30 de zile, dar unul practic vom primi şi după prima şedinţă de Consiliu Local, când aleşii locali vor vota din nou acest proiect de hotărâre. Dacă nu obţinem un răspuns mulţumitor, vom merge mai departe şi vom ataca în contencios-administrativ această hotărâre prin sesizarea Prefecturii Timiş”.

Vă reamintim că în ultima şedinţă a Consiliului Local Timişoara s-a aprobat primul Regulament care prevede măsuri de gestionare a câinilor care nu sunt de rasă. Acesta prevede printrea altele obligativitatea timişorenilor de a steriliza în termen de şase luni câinii care nu sunt de rasă. Asociaţia Pro Democraţia depune astăzi o plângere la Primărie prin care solicită revocarea acestei hotărâri pentru că nu s-a respectat „legislaţia privind transparenţa decizională în administraţia publică”, adică municipalitatea nu a organizat o dezbatere publică, deşi a fost depusă o cerere în acest sens.

1 COMENTARIU

  1. Imi spuneti va rog daca toate datele regulamentului au aparut si pe site-ul primariei Timisoara? Deoarece nu gasesc nici o informatie concreta legata de aceasta lege/regulament. Mersi mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.