Ce a decis Tribunalul Timiş în cazul patronului spitalului Athena pentru care...

Ce a decis Tribunalul Timiş în cazul patronului spitalului Athena pentru care DIICOT a cerut arestarea. Ce se întâmplă cu medicii români din dosar

2
DISTRIBUIȚI

giatras konstantinos

Tribunalul Timiş a judecat, astăzi, cererea  DIICOT de arestare a lui Giatras Konstantinos, patronul spitalului Athena, şi a medicului biolog Pappa Cherachlea, reţinuţi azi noapte pentru trafic de celule umane. Investigaţiile poliţiştilor de la „Crimă Organizată” au scos  la iveală faptul că în spatele activităţii legale se desfășura un adevărat comerț cu ovule umane. Tinere, în special studente, donau ovule pentru 300 euro pentru o recoltare.  Ulterior, o procedură de inseminare in vitro cu ovulele cumpărate ajungea să coste 4.000 de euro. Polițiștii de la “Crimă Organizată” au descoperit două cazuri de donatoare şi 13 cazuri de mame purtătoare. Clienţii erau în special familii care nu puteau să aibă copii, dar aveau potenţial financiar.


În două dintre cazuri, copiii au fost predaţi de către mamele purtătoare părinţilor cumpărători. După audieri, instanţa a decis arestarea la domiciliu pe 20 de zile a lui Giatras Konstantinos şi anchetarea în libertate a femeii. La ieşirea din sala de judecată, patronul de la spitalul Athena a declarat „nu am făcut nimic ilegal, nu există legislaţie”.

„Față de suspecții Stelea Lavinia, medic ginecolog, și Ciontu Daniela, medic biolog, a fost dispusă măsura controlului judiciar, față de care există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunile de sprijinire a grupului infracțional organizat și trafic ilicit de celule umane(…)Până în prezent au fost identificate  12 cazuri de mamă-surogat (persoane din România, Ungaria, Slovacia), fiind audiate șapte dintre ele, precum și cuplurile implicate în procedura de fertilizare in vitro cu acestea. Două dintre cele șapte mame-surogat au dat naștere la câte un copil, ambii fiind predați imediat părinților biologici. Cuplurile beneficiare sunt atât cetățeni români, cât și cetățeni din Ungaria, Norvegia, Grecia. În unele cazuri, mamele purtătoare au declarat că au beneficiat de sume de bani sau alte bunuri pentru serviciul prestat cuplurilor (de exemplu – de 1000-1500 lei lunar pentru întreținere ca un fel de salariu). În alte cazuri personalul medical racola tinere donatoare de ovocite (300 de euro pentru o procedură de donare ovocite)”, se arată în comunicatul DIICOT.

2 COMENTARII

  1. Dc nu ar fi vorba de multi bani la mijloc…ce naiba au facut….?…doar niste familii fericite…si…4000 de euro pt multi nu este o suma.Altii au dat la Munteanu mai mult si tot nu a iesit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.