Grevă japoneză la TVR Timișoara. Ce nemulțumiri au angajații

Grevă japoneză la TVR Timișoara. Ce nemulțumiri au angajații

0
DISTRIBUIȚI

tvr

Angajații care lucrează în Televiziunea Română din întreaga țară, printre care și cei de la TVR Timișoara, sunt, începând de astăzi, în grevă japoneză. Dan Radivoi, liderul de sindicat de la TVR Timișoara, ne-a spus că angajații nu au încetat lucrul, dar vor purta, pe o perioadă nedeterminată, banderole albe, ca semn de protest față de măsurile pe care intenționează să le ia, mâine, Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.

Angajații sunt nemulțumiți, în primul rând, de faptul că se dorește reducerea numărului de zile lucrate pe săptămână, de la cinci la patru, ceea ce înseamnă salarii mai mici cu cel puțin 20 de procente.


“Acest lucru ne-ar afecta destul de mult, mai ales că salariile medii ale angajaților, inclusiv a celor de la TVR Timișoara, sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei”, a precizat Dan Radivoi. Sindicaliștii vin și cu propuneri, printre acestea se numără renunțarea la contractele de colaborare, drepturi de autor, convenții civile și PFA-uri, înainte de se lua măsuri împotriva angajaților pentru reducerea costurilor.

În cazul în care se va decide să se reducă timpul de lucru de la cinci zile la patru, Dragoș Bocanaciu, liderul Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TV din TVR, a afirmat că vor fi discutate noi forme de protest,  cum ar fi pichetarea Guvernului sau a Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.