ALERTĂ Mobilizare de forțe în zona de vest a țării. Ministrul Apărării,...

ALERTĂ Mobilizare de forțe în zona de vest a țării. Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a aterizat la Reșița pentru a coordona comandamentul de intervenție

1
DISTRIBUIȚI

mircea dusaBănățenii așteaptă înspăimântați inundațiile. În județul Caraș-Severin s-au anunțat cod roșu de inundații și cod portocaliu de vijelii, iar Timișul a intrat și el sub cod portocaliu.


La Reșița și în alte orașe plouă torențial, intemperiile au început cu câteva ore înainte de ora anunțată de meteorologi.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a ajuns miercuri seara la Reșița, ca să coordoneze personal intervențiile și acțiunile de salvare a populației sinistrate. Azi, dacă situația se agravează, la Reșița e așteptat și vicepremierul Liviu Dragnea, care ar putea veni, dacă situația o impune, alături de premier. Dușa e localizat la Drobeta Turnu Severin, unde a fost instituit un Comandament regional pentru situații de urgență vizând județele Mehedinți, Dolj și Caraș Severin.

În cazul producerii unor incidente, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau 0255/ 214 800 – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Până acum, doar un copac s-a prăbușit, pe carosabil, în localitatea Ramna.

Toți militarii din zonă – de la jandarmi la pompieri sau angajați ai Ministerului Apărării Naționale sunt în stare de alertă, ca să intervină, imediat ce situația o impune. Ei au primit întăriri de la Poliția de Frontieră dar și de la ISU Arad, care a trimis 21 de subofițeri cu două autospeciale încă de aseară. Dacă va fi nevoie, a spus ieri Dușa, garnizoana din Timiș are pregătite efective suplimentare pe care să le trimită în zonă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.