Persona a ieşit din hibernare şi a lansat un nou videoclip „autentic,...

Persona a ieşit din hibernare şi a lansat un nou videoclip „autentic, diferit de marile producţii ce merg la TV” VIDEO

7
DISTRIBUIȚI

persona2

Formaţia timişoreană Persona a lansat un nou videoclip la piesa Not lost without you, o melodie compusă „într-o singură zi“ după cum spune solistul trupei, Gabriel Cherlia şi pregăteşte concerte noi pentru această toamnă, după o perioadă în care a fost „în hibernare“.

„Piesa «Not lost without you» a fost scrisă anul trecut şi înregistrată în 2014 la DSProduction Timişoara de Atti Lukinich. E o piesă compusă într-o singură zi, «dintr-una», cum se întâmplă mai rar, şi este specială, pentru că e pe versurile unui prieten, A. Martinaş. Nu cred că mai avem piese cu versuri scrise de alţii. Ideea e că am primit textul şi a doua zi am făcut piesa. Melodia a fost înregistrată în formula veche, cu H. Oana la tobe. Videoclipul a pornit de la o provocare scrisă de Coco pe un perete, într-un loc unde să o văd zilnic: în data de… Gaben a zis că face un clip. Aşa că a trebuit să mă conformez şi, după ce am avut piesa, l-am sunat pe Frăţiman, care are experienţă în arta videoclipurilor. După un brainstorming, o săptămână mai târziu aveam materialul video“, spune Gabriel „Gaben“ Cherlia, vocea trupei.

Considerată drept una din cele mai interesante trupe de „brit-pop“ din oraşul nostru, Persona a luat naştere în anul 2003, iar numele trupei este inspirat din filmul omonim a lui Ingmar Bergman.


De la înfiinţare, trupa a concertat în cluburile româneşti şi la festivaluri open air alături de trupe ca Robots in Disguise şi Trash Fashion (UnderLondon Festival), dEUS şi Kultur Shock (Stuffstock) sau The Ting Tings, The Charlatans şi Santana (Bestfest). În afara ţării, Persona a cântat în Ungaria în Budapesta şi Germania în Braunschweig.

Noul videoclip a fost gândit să fie unul „autentic“ şi diferit faţă de producţiile care sunt prezente la televiziune în zilele noastre. „Iniţial, Frăţiman trebuia să finalizeze clipul dar, pentru că a intrat într-o vacanţă prelungită, a trebuit să apelez la altcineva. Din fericire George Hora (Studio66) s-a oferit să mă ajute şi cred că a făcut o treabă excelentă la editare şi post-producţie. Le mulţumesc mult la amândoi, fără ei nu am fi avut acest clip. Singurul lucru pe care l-am dorit legat de videoclip a fost să fie autentic, sincer şi, pe cât posibil, diferit de marile producţii ce merg la TV“, ne-a declarat solistul trupei Persona.

Albumul de debut al trupei Persona, Suburbia Afterlife a fost editat la labelul german EMG Records. După o pauză de un an, cei de la Persona au revenit pe scenă cu un concert care a avut loc La Căpiţe în această vară. Trupa îi are în componenţă pe Gabriel „Gaben“ Cherlia (voce, chitară), Corin „Coco“ Mariş (bass), Cristian „Joy“ Crăciun (chitară) şi Florin „Flocea“ Cvaşa (tobe). „Persona merge înainte, îl avem pe vechiul prieten şi coleg, Florin Cvaşa în spatele tobelor, am reînceput concertele. Din toamnă vor fi mai multe date de concert, le vom anunţa. Într-o lună-două vom intra în studio pentru a înregistra o piesă nouă, care va avea şi ea un videoclip şi va ieşi anul acesta. Promitem. Deocamdată nu există planuri pentru un nou album pe suport fizic, dar adunăm piese şi energie pentru asta“, a mai adăugat „Gaben“.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.