Proiectele pe bani europeni ale autorităților locale și județene, luate la numărat....

Proiectele pe bani europeni ale autorităților locale și județene, luate la numărat. Ce proiecte ale fostei administrații își arogă actualii edili

1
DISTRIBUIȚI

santier cetate (3)

În prima jumătate a mandatului, respectiv în perioada iunie 2012-iulie 2014, CJT a depus opt proiecte pentru finanţare din bani europeni, cinci dintre acestea fiind depuse chiar în ziua constituirii actualului consiliu judeţean. Cinci proiecte au fost aprobate şi se află în implementare, unul este în procedură de evaluare şi două au fost incluse pe lista de rezervă a finanţatorului.

Executivul primăriei Timişoarei a elaborat şi înaintat spre finanţare 17 proiecte, din care cinci au fost aprobate şi se află în implementare sau sunt finalizate, trei au fost respinse, opt se află în procerduri de evaluare iar unul se găseşte pe lista de rezervă a finanţatorului. A fost respins proiectul care viza creşterea eficienţei energetice în clădiri rezidenţiale din Timişoara, proiectul CultForum şi cel intitulat „Timişoara – spaţiu multicultural, deschis şi integrat spiritualităţii europene”. Printre proiectele aflate în curs de evaluare se numără cele care vizează reabilitarea liceelor Lenau, Calderon şi Loga, pentru care alte soluţii pe care le-a încercat municipalitatea au eşuat.

Acesta este rezultatul selecţiei făcute de Clubul Timişoara al Asociaţiei Pro Democraţia (APD), după ce a constatat că în răspunsurile primite cele două instituţii îşi atribuie – voit sau nu – şi proiecte scrise, depuse şi câştigate de administraţiile precedente, deşi solicitarea se referea explicit la prima jumătate a actualului mandat.


Direcţia de mediu face referire la un proiect CONUBRANT care este în curs de implementare dar a fost depus de fosta administraţie şi la un proiect referitor la biodiversitatea şi protecţia naturii, care s-a finalizat în 2012, ba şi-a făcut cunoscute chiar şi intenţiile de propuneri investiţionale din viitor. Direcţia de comunicare face şi ea referire la un proiect aflat în implementare, care se referă la politici publice privind relaţiile culturale cu Serbia în cadrul cooperării transfrontaliere, pentru care cererea de finanţare a fost depusă în 2011 iar direcţia de dezvoltare pune pe listă proiecte din domeniul medical care au fost depuse în 2010, 2011 sau începutul anului 2012, precum şi proiectul privind înfiinţarea centrului de informare şi promovare turistică.

Şi Consiliul Judeţean Timiș a inclus pe listă trei proiecte aflate în implementare, care au fost însă depuse în mandatul precedent. Este vorba despre proiectul care vizează un muzeu viu al satului bănăţean din zona Timiş-Csongrad, un altul intitulat „Facilitarea inovării responsabile” şi mult mai cunoscutul proiect „Made in Banat”.

APD va face o analiză similară în primăvara anului 2016, pentru a vedea cum a evoluat efortul celor două instituţii în vederea întocmirii unor proiecte eligibile pentru a fi finanţate din fonduri publice europene în cea de-a doua jumătate a mandatului.

grafic_proiecte

1 COMENTARIU

  1. Ca fapt divers,verificati va rog cum sta primaria Arad si Cj Arad!!!Veti fi surprinsi sa aflati la cati ani distanta este Aradul de Timis!!Pt ca oamenii aia chiar vor sa faca ceva pt Aradeni…..comparativ cu ai nostri care au alte preocupari!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.