Cheile Carașului, un minunat colț de natură ce impresionează prin frumusețea peisajului...

Cheile Carașului, un minunat colț de natură ce impresionează prin frumusețea peisajului sălbatic GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-433179840">

cheile carasului

La doar 12 kilometri de Reșița se află unele dintre cele mai frumoase peisaje carstice din România. Cheile Carașului impresionează turiștii printr-o succesiune de fenomene carstice deosebite, stânci abrupte, peșteri, chei, cascade, doline.

Cheile Carașului nu sunt la fel de renumite ca și Cheile Nerei, care sunt unele dintre cele mai lungi și mai impresionante din țara noastră, dar cu siguranță oferă drumeților imagini mirifice și peisaje sălbatice superbe. Cheile Carașului se întind pe o lungime de 19 kilometri, însă poate fi străbătută doar jumătate din distanță, suficientă pentru a încânta privirea turiștilor în orice anotimp.

În acest minunat colț de natură se găsește un număr uriaș de peșteri și avene, peste 250. Această rezervație naturală reprezintă de fapt două sectoare de chei care sunt despărțite de Lunca Prolazului, unde și-au făcut loc câteva gospodării de pe malurile râului Caraș. Cheile Carașului nu sunt doar unele dintre cele mai sălbatice din țara noastră, dar sunt considerate și cheile cu unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din sud-vestul României, ce au forma unor canioane. Aici se găsesc o mulțime de specii de plante și animale care, alături de pădurile de fag formează, în special toamna, un peisaj mirific.

cheile carasului

Gura Peșterii Liliecilor seamănă cu conturul Africii

Unele dintre cele mai importante obiective turistice din Cheile Carașului sunt Peștera Văleaga, Peștera Liliecilor, Peștera de sub Cetate, Cetatea Caraș sau Poiana Prolaz. Intrarea de mari dimensiuni în Peștera Liliecilor, ce are o lungime de 300 de metri, a devenit emblematică pentru Cheile Carașului. Gura peșterii seamănă cu conturul continentului african, iar pentru a ajunge în galerie, turiștii trebuie să escaladeze un perete vertical, ceea ce necesită un pic de efort.

Turiștii sunt încurajați să urce pe chei, nu doar să se oprească pe podul Carașova, pentru a nu pierde frumusețea peisajului sălbatic, coastele abrupte din calcar în care se cască guri de peșteri și râul Caraș de un verde-albăstriu.

Intrarea în Cheile Carașului se face din comuna Carașova, mergând pe o potecă de-a lungul râului Caraș. Parcurgerea cheilor se face pe jos, având posibilitatea de a vedea vegetația, peșterile și peisajele superbe din chei. Cheile Carașului fac parte din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Foto: Dan Dinu și Dan Caba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.